1. France
  2. Franche-Comté
  3. Sarrogna (Jura)
  4. Camping au Pays des Voisins
image

Camping au Pays des Voisins

Location and atmosphere

De camping ligt op een hoogte van 600 meter in de Franche-Comté. De plek is ideaal om uit te rusten en nieuwe energie op te doen. Hoewel de voorheen biologische boerderij na de BSE-uitbraak in 2001 zich genoodzaakt zag te sluiten, wemelt het er nog van de dieren: ezels, koeien, schapen, konijnen, kippen, een varken en een kat. De eigenaren houden zich onder andere bezig met het fokken van regionale en zeldzame rassen. Het terrein wordt zoveel mogelijk op ecologische wijze beheerd, door gebruik van natuurlijke bouwmaterialen en ecologische producten. Zonnepanelen op het dak zorgen voor warm water. De eigenaren delen hun kennis op dit gebied graag met hun gasten. Wie in alle eenvoud wil genieten van rust, gastvrijheid en prachtige natuur is bij deze camping aan het juiste adres.

Facillities

Het kleinschalige kampeerterrein biedt plaats aan twaalf tenten op zeer ruime, niet-afgebakende plekken met afwisselend zon en schaduw. U kunt zich hier echt afzonderen. Er zijn twee douches, twee toiletten, wastafels, een wasgelegenheid en een koelkast ter beschikking voor de campinggasten. Achter het toiletblok ligt nog een terras met tafels en stoelen. Het terrein en het sanitair zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In de ontvangsthal is het werk van lokale kunstenaars te bewonderen. Kinderen kunnen samen met de eigenares kennismaken met de legende van de Voisins, een legendarisch volkje dat gezien wordt als beschermers van het terrein. Je kunt ze overal tegenkomen, gemaakt van materialen uit de omgeving. Wie het leuk vindt kan bij de eigenares een workshop volgen.

Surroundings and activities

Op drie kilometer van de camping begint een educatief wandelpad met allerlei wetenswaardigheden over de flora en fauna van het gebied. Kleine wandelingen in de omgeving zijn mogelijk, bijvoorbeeld naar Marangea-waterval door het dichte bos. De eigenaren kunnen u andere wandelingen in de regio aanreiken. In de nog ongerepte, heuvelachtige omgeving liggen weinig betreden wandelpaden. Op zeven kilometer vindt u het strand Bellecin bij Lac de Vouglans, waar u een duik kunt nemen.

General information

Opening times accommodation15-6 t/m 15-9ReservationNot possible or not necessary, but desirable

Languages spoken

French, English, German

Farm camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.1Number of tent pitches12prices per person€ 5Price per child (<12)€ 3 (3e kind gratis)Price tent per night€ 5Costs for use electricity per day€ 5

Food

Distance to supermarket7 km Distance to ecological food store25 (Lons le Saunier)Distance to restaurants4 (biologisch/vegetarisch) km

Facilities

Campfire/barbecue

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Health resort

Tourist narrow gauge, steam train journey

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)600

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Puddle, fen, lake

Farm production

A part-time farm

Organic or biodynamic farm

Horticulture, Fruticulture, Stock breeding, Poultry

Route description

Nearest cityLons-le-Saunier (27 km), Oyonnax (47 km), Lyon (128 km), Mâcon (95 km), Dijon (124 km), Genève (117 km), Besançon (110 km)Nearest villageOrgelet (9 km), Sarrogna (2 km)