1. France
  2. Centre
  3. Sarzay (Indre)
  4. La Ferme d'Hélice
image

La Ferme d'Hélice

Location and atmosphere

La Ferme d'Hélice is een biologische graanboerderij uit de 17e eeuw en ligt in de Berry. Deze tamelijk onbekende en dunbevolkte streek ademt een landelijke sfeer met hagen, opvallende flora en fauna en rustige wegen. Jozé en Bram zien toe op een energiebesparende bedrijfsvoering en een milieuvriendelijke, gezonde werkwijze. Op deze kindvriendelijke boerderij zijn veel speelmogelijkheden. In de ochtend kunnen kinderen helpen bij de verzorging van de ezel, geiten, schapen, hangbuikzwijntjes, kippen. In de avond is er extra aandacht voor de pony's.

Facillities

De ruime vakantiehuizen hebben een rustieke en landelijke uitstraling. Ze liggen rondom een centraal gelegen boerenerf met een mooi vergezicht. In de oorspronkelijke boerderij bevinden zich de gîtes voor vier personen en met grote keuken en die voor zes personen met grote woonkamer en open haard. Aan de andere kant van het erf zijn nog drie vakantiehuizen, geschikt voor vier, nog eens vier en een voor zes personen. Er kan maximaal een groep van 14 personen in ondergebracht worden. Alle vakantiehuisjes hebben twee slaapkamers en een eigen tuintje. De ruime kampeerplaatsen, grenzend aan de speelweide, de dierenweide en het zwembad, liggen verspreid over drie terreinen en hebben op verschillende dagdelen wel schaduw. Er is een overdekte speel- en zitruimte met een koelkast. Buiten staan een trampoline en een tafeltennistafel. 's Zomers kunt u onder begeleiding een ritje met het paard of de ezel maken. Soms is er een gezamenlijke barbecue, kampvuur of een spannende avondwandeling.

Surroundings and activities

In de omgeving zijn volop wandelpaden en fietsroutes, ook geschikt voor ritjes te paard en enkele riviertjes om langs te slenteren of in te spelen. Het Kasteel van Sarzay (2 km) ligt op loopafstand. Binnen een straal van tien kilometer zijn er winkels, musea, een zwembad en een golfbaan. Châteauroux is de dichtstbijzijnde, middelgrote stad en daar ligt ook het Parc Naturel Régional de la Brenne: een belangrijk wetland en vogelreservaat dat valt onder de Ramsar-conventie.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite01-04 t/m 01-11

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons14Number of holiday units3Please bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 400 per unitPrice largest unit per week€ 485 per unit

Group accommodation

Number of persons24Number of rooms5Prices on request

Farm camping

Total number of pitches12Number of tent pitches12prices per person€ 6Price tent per night€ 1Price caravan/camper per night€ 3Costs for use electricity per day€ 5Price carparking€ 1

Food

Sales of own produceDistance to supermarket7 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Horseriding

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Children

Small live stock for children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)205

Hilly scenery

Predominantly agricultural

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Pastural agriculture, Arable farming, Stock breeding

Route description

Nearest cityChâteaurouxNearest villageSarzay