1. France
  2. Aquitaine
  3. Saint-Palais-de-Blaye (Gironde)
  4. Camping chez Gendron
image

Camping chez Gendron

Location and atmosphere

Ten noorden van Bordeaux ligt Camping Chez Gendron. Gesitueerd op het terrein van een voormalige 300 jaar oude wijnboerderij, maar nog steeds temidden van wijngaarden en zonnebloemvelden. De met bomen omzoomde camping met zuidwestelijke ligging is terrasvormig van opzet en biedt schitterend uitzicht op de vijf kilometer verderop gelegen riviermonding van de Gironde. Dit is een belangrijk gebied voor trekvogels. De eigenaren Sander en Aletta zien er op toe dat de camping in de omgeving past en geen grote belasting voor de kwetsbare natuur is. Al het groen biedt voldoende schaduw en privacy.

Facillities

Slechts een gedeelte van het terrein is in gebruik als camping en de rest is speelbos met een klimparcours voor de kinderen en er zijn dieren om te verzorgen. Het aantal plaatsen is beperkt gehouden tot 55 waarvan slechts vier zijn bezet met houten chalets en een caravan voor de verhuur. In de voormalige chai of wijnpakhuis bevindt zich nu het sanitair. De kippenschuur is omgebouwd tot bar-restaurant en de koeienstal is in gebruik als speelruimte voor kinderen met poolbiljart, dartspel, televisie, tafelvoetbal en computer met internetaansluiting. In het restaurant kunt u zich te goed doen aan biologische gerechten of een vegetarisch menu. Op de camping zijn sportveldjes, een zwembad voor groot en klein en er is een fietsverhuurpunt.

Surroundings and activities

Bij de receptie is veel toeristische informatie voor uitstapjes in de omgeving. U kunt uw wandel- of fietstocht starten vanaf de camping. Aan de monding van de Gironde zijn bezoekerscentra gevestigd die u informeren over welke trekvogels en andere dieren in dit gebied te vinden zijn en er worden ook tochten met gids georganiseerd. Bordeaux is een monumentale stad met een wat dromerige sfeer en wordt wel de schone slaapster genoemd. De Port de la Lune, die u ook in het wapen van de stad terugvindt, is Unesco werelderfgoed. Saint-Emillion (70 km) is ook zo’n knus, middeleeuws stadje. Blaye (24 km) daarentegen is een belangrijk Vauban-vestingwerk: Cussac-Fort Medoc. Waar Bordeaux zich uiteraard het centrum van de mondiale wijnhandel waant, geldt iets soortgelijks voor Cognac (57 km) met de handelshuizen Remy Martin, Martell en Hennesy.

General information

Opening times accommodation01-03 t/m 31-10ReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches50Number of tent pitches46prices per person€ 3,95Price tent per night€ 11Price caravan/camper per night€ 11Caravan rental price per week€ 422,10Prices cabin or bungalow per week€ 551,60

Food

Own restaurant/canteenSales of own produceDinnerDistance to supermarket3 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Horseriding

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Small live stock for children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

smoking restricted or prohibited

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)60

Route description

Nearest cityBordeaux (60 km)Nearest villageSaint-Palais