1. France
  2. Aquitaine
  3. Jumilhac-le-Grand (Dordogne)
  4. La Rhue
image

La Rhue

Location and atmosphere

La Rhue heeft ooit toebehoord aan het bekende château van Jumilhac-le-Grand. De boerenhoeve en bijgebouwen dateren uit 1600. Ze zijn in de typische stijl van de Périgord gebouwd rond een grote binnenplaats en worden omgeven door een glooiend landschap. Het meest opvallend is de enorme stilte op deze plek. Midden op de binnenplaats staat een oude lindeboom en een grote trog waar de bron op uitmondt. Een plek om eens lekker weg te dromen.

Facillities

De natuurstenen gîtes Dame Blanche en Poules Reines bieden plaats aan vier tot zes gasten. Cochons-Malicieux, een gerenoveerde varkensstal, is geschikt voor twee tot vier personen. De gastenverblijven hebben de rustieke sfeer van vervlogen tijden dankzij de oude balken, originele vloeren en muren en een heuse bedstede. De camping heeft zes ruime plekken met prachtig uitzicht op de vallei. Wie echt bijzonder vakantie wil vieren kan in de Mongoolse yurt overnachten, die buiten het hoogseizoen wordt gebruikt voor meditatie-retraites. Het zwembad is prachtig gelegen in een oude ruïne. In het muziekcafé treedt een keer per week een band op. Vaak kunt u op de binnenplaats genieten van een heerlijk diner, bereid met zoveel mogelijk streek- en zelf gekweekte groenten en kruiden.

Surroundings and activities

Jumilhac-le-Grand ligt in Parc Naturel Régional du Périgord-Limousin met een gevarieerde en bijzondere flora en fauna. Het dorp heeft een indrukwekkend château uit de 13e eeuw, één van de vele bezienswaardigheden langs de Richard Coeur de Lion-route. Limoges, Saint-Yrieix-la-Perche, Thiviers, Brive-la-Gaillarde, Perigueux en Brantôme bieden in de zomer een keur aan straatfestivals met dans, muziek en theater. Het is heerlijk slenteren door deze schilderachtige stadjes en steden met hun smalle winkelstraatjes, terrassen en pleintjes. U kunt er allerlei boerenmarkten en rommel- en antiekmarkten bezoeken.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite1-6 t/m 31-9ReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons4-6 per huisjeNumber of holiday units3Price smallest unit per week€ 315-800 Price largest unit per week€ 345-850

Nature camping

Total number of pitches14prices per person€ 6,50Price per child (<12)€ 4,50 (<7 jaar)Price tent per night€ 8,50Costs for use electricity per day€ 3,50

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationSales of own produce

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Tennis court

Children

Playground

Open air children's pool

Cot

Special target groups

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)365

Route description

Nearest cityLimoges (52 km)Nearest villageJumilhac-le-Grand (1 km), Saint-Yrieix-la-Perche (10 km)