1. France
  2. Aquitaine
  3. Jumilhac-le-Grand (Dordogne)
  4. Camping la Chatonnière
image

Camping la Chatonnière

Location and atmosphere

Camping la Chatonnière ligt in het nog rustige, noordelijke deel van de Dordogne, in het Parc Naturel Régional Périgord-Limousin. De camping is zeer ruim van opzet, mooi groen en ligt aan een riviertje met een zandstrand. Er is geen disco of een bar, maar wel een mooie speeltuin. Kinderen hoeven zich hier niet te vervelen. De camping beschikt over het Green Key ecolabel.

Facillities

Er zijn 55 ruime plaatsen met zon en schaduw, waarvan een aantal autovrij zijn. Aan de rand van de camping, met een fraai uitzicht over de rivier, zijn vier- tot zespersoons stacaravans te huur, die eruitzien als houten chalets. Ze hebben als extra een overdekt terras. Ook kunt u hier volledig ingerichte bungalowtenten huren, geschikt voor maximaal zes personen. Op het terrein is een badmintonveld, een volleybalveld, een jeu de boules-baan, een tafelvoetbalspel en een tafeltennistafel. In de rivier is een ondiep en afgezet deel waar kleine kinderen veilig in het water kunnen spelen. Er worden kleinschalige activiteiten georganiseerd, zoals rotswandklimmen, boogschieten, paardrijden en goudzoeken in de rivier. De camping verhuurt mountainbikes (eventueel met kinderzitjes).

Surroundings and activities

La Chatonnière ligt op loopafstand van het dorp Jumilhac-le-Grand, waar u allerlei voorzieningen kunt vinden. Het heeft een indrukwekkend kasteel, dat is opgenomen in een kastelenroute, die door de groene heuvels van de Limousin en de Dordogne voert. Aan het imposante kasteelplein ligt een goudmuseum. Over de Velo-rail kunt u een zes kilometer lange fietstocht maken over een oude spoorweg. Vanaf de camping zijn verschillende wandelroutes uitgezet.

General information

Opening times accommodation17-05 t/m 13-09ReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches55Number of tent pitches41prices per person€ 7,25Price tent per night€ 9,00Price caravan/camper per night€ 9,00Costs for use electricity per day€ 3,50Caravan rental price per week€ 395Tent rental price per week€ 495Prices cabin or bungalow per week€ 695

Food

Food-shop within accommodationSales of own produceDistance to supermarket1 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Campfire/barbecue

Boatrent

Bicycles for rent

Horseriding

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Small live stock for children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

smoking restricted or prohibited

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)220

Route description

Nearest cityPérigueuxNearest villageJumilhac-le-Grand