1. France
  2. Aquitaine
  3. Saint-Saud-Lacoussière (Dordogne)
  4. Camping la Bucherie
image

Camping la Bucherie

Location and atmosphere

Camping La Bucherie ligt in de Périgord Vert en maakt deel uit van het Parc Naturel Régional du Périgord-Limousin. U vindt er bossen, heuvels, landerijen en meertjes. Rust, ruimte, gezelligheid en respect voor de natuur zijn de kernbegrippen voor deze plek. Een ideale omgeving voor wandelaars en natuurliefhebbers die wilde orchideeën, de hop of de vuursalamander willen spotten.

Facillities

De camping is ruim opgezet en autovrij. Er zijn 48 mooie staanplaatsen van elkaar gescheiden door hoge en lage bomen. Bijzonder zijn de drie luxe houten tipi’s waar u met vier of vijf personen kunt logeren. Er zijn ook vijf bungalowtenten voor 4 à 5 personen, vier safaritenten voor 6 personen een huisje voor 4 personen te huur. Er is een wasmachine en gratis draadloos internet. Het sanitair draait geheel op zonnecollectoren en is aangepast voor rolstoelgebruikers. Omdat het het terrein vrij heuvelachtig is, leent de camping zich echter helaas niet goed voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel zonder de hulp van anderen. Voor kinderen wordt er van alles georganiseerd. Op de camping is een kleine bistro die dagelijks een menu serveert met 5 keuzes. Ook zijn hier pizza`s en snacks te verkrijgen, die u kunt nuttigen op het terras waar 's avonds ook regelmatig een kampvuur wordt gestookt. Op en om de camping kunt u deelnemen aan allerlei sportieve activiteiten.

Surroundings and activities

Op ongeveer een kilometer van de camping ligt het Grande Etang, een mooi zwemmeer met zandstrand, ligweide en een speeltuin. Ook iets verder weg liggen nog verschillende meren. Camping La Bucherie ligt centraal tussen de steden Périgueux (55 km), Limoges (65 km) en Angoulême (50 km). In deze steden zijn in de zomer veel festivals en straatfeesten. Verder kunt u iedere dag wel ergens in de omgeving een markt bezoeken met allerlei regionale producten als truffels, wijn en kazen.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite31-04 t/m 31-10ReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons4-5Number of holiday units1Price smallest unit per week€ 375-500 per unit

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches37Number of tent pitches37prices per person€ 4,50Price tent per night€ 6,50Costs for use electricity per day€ 3,50Caravan rental price per week€ 400Prices cabin or bungalow per week€ 425-625

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationSales of own produceDistance to supermarket3 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Wifi

Bicycles for rent

Horseriding

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)300

Route description

Nearest cityNontron (19 km)Nearest villageSaint-Saud-Lacoussière (5 km)