1. France
  2. Aquitaine
  3. Excideuil (Dordogne)
  4. La Bourgeoise
image

La Bourgeoise

Location and atmosphere

Zorgeloos logeren en verrast worden met gezonde, vegetarische maaltijden, bereid door een professionele kok? Dat kan op landgoed La Bourgeoise, in het zuidwesten van Frankrijk temidden van de glooiende heuvels in de Dordogne. Een waar paradijs! Op enige afstand wonen de Nederlandse eigenaren Arno en Marleen, die indertijd in deze voormalige koeienstal een comfortabele vakantiewoning hebben gerealiseerd. Doordat we ons steeds meer verbonden voelen met deze prachtige wandelomgeving, leven en werken we hier met respect voor de seizoenen, de stilte en de schitterende sterrenhemel. We bieden u de mogelijkheid om de omgeving te verkennen aan de hand van onze prachtige GPS-wandelingen. U heeft veel privacy en een eigen pad naar uw vakantiewoning. Met uitzicht op het Franse heuvellandschap met oude eiken, hazelnoten-, kastanje- en walnoten­bomen. Heerlijke plekjes om te lezen, te zonnen of te verpozen op uw terras en het grazen van de Limousin-koeien te horen. U beschikt over een heerlijk zwembad dat op natuurlijke wijze wordt gereinigd. La Bourgeoise is niet geschikt voor kinderen.

Facillities

Als professioneel kok vindt eigenaresse Marleen het leuk om u te verrassen met heerlijke, volwaardige vegetarische menu’s. We gebruiken veel peulvruchten en granen, verse biologische groenten, walnoten, kersen, vijgen, pruimen, kweeperen en kastanjes uit onze eigen tuin. Aangevuld met biologische seizoensgroenten die uit Le Jardin de Natila komen. Het biologische zuurdesembrood komt van Le Pain de Judith. Beide lokale onderneemsters hebben hart voor hun producten en dat proeft u. Het huisje wordt aangeboden inclusief een driedaags vegetarisch dinerarrangement met twee gangen en geserveerd op uw eigen terras. Op verzoek worden ook veganistische maaltijden bereid.

Surroundings and activities

Rondom Génis liggen tal van schilderachtige dorpjes, zoals Excideuil en Hautefort (11 km) met zijn elegante en magistrale kasteel. De vele dorpjes met hun karakteristieke huizen van en pierre-natuursteen doen sfeervol aan. Zowel in het voorjaar als in het hoogseizoen zijn er wekelijks antiekmarkten en vide greniers. Op een half uur afstand ligt het centrum van de truffelmarkt, in het stadje Sorges (29 km) met zijn Ecomusée de la Truffe. Verder kunt u een bezoekje brengen aan Lascaux 4: het nieuwe spectaculaire prehistorische experience-center even buiten het levendige stadje Montignac (35 km) of aan de toeristische trekpleister Sarlat-la-Canéda (62 km) met tal van markten en festiviteiten zoals het truffelfestival en de dagen van smaak en gastronomie.

General information

Opening times accommodation11-04 t/m 10-10ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, German, French

Selfcatering housingunit

Number of persons2-3Number of holiday units1Please bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 674,62 (Laagseizoen: incl. 3-daags vegetarisch diner-arrangement voor 2 personen) per unitPrice largest unit per week€ 809,62 (Hoogseizoen: incl. 3-daags vegetarisch diner-arrangement voor 2 personen) per unit

Food

Sales of own produceBreakfast€ 50,00 p.p. (optioneel: voor 6 keer ontbijt)Dinner€ inclusief gedurende het arrangementDistance to supermarket1 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Tennis court

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)249

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Puddle, fen, lake

Farm production

Small, traditional and ecological farm

Horticulture, Fruticulture

Route description

Nearest cityExcideuil (12 km), Périgueux (45 km), Brive-la-Gaillarde (57 km), Limoges (67 km)Nearest villageGénis (1 km)