1. France
  2. Languedoc-Roussillon
  3. Saissac (Aude, Occitanie)
  4. Via Natura Camping la Porte d'Autan
image

Via Natura Camping la Porte d'Autan

Location and atmosphere

Camping la Porte d'Autan ligt in het kleine dorpje Saissac met haar gelijknamige Katharenkasteel, op circa 20 minuten rijden van de monumentale stad Carcassonne. Als u naar onze camping komt, kunt u genieten van het panoramische uitzicht over de hele Audoise-vlakte met de Pyreneeën tegen de achtergrond. La Porte d'Autan is een middelgrote, gezinsvriendelijke en ecologische camping met 78 plaatsen. Wij bieden u een ideale plek om een ​​aangename vakantie door te brengen. De camping is sedert 2018 aangesloten bij Via Natura en ze hebben sindsdien al tal van maatregelen ter verduurzaming doorgevoerd. U kunt ze nalezen op de website. Geplande projecten zijn de installatie van droogtoiletten en plaatsing van zonneboilers.

Facillities

Wij bieden ruime, schaduwrijke of zonnige standplaatsen, zoveel mogelijk volgens uw wensen. We raden de plaatsen tegen de helling van de Montagne Noir aan, zodat u kunt genieten van het panoramische uitzicht en de prachtige zonsondergangen. Als u niet met eigen kampeermiddel komt, kunt u ook kiezen voor de huur van een stacaravan of een trekkershut. Die laatste is zonder sanitaire voorzieningen. U heeft verder de beschikking over een groot zwembad en een kinderbadje plus verschillende spellen en toestellen voor de kinders, zoals een trampoline, tafelvoetbal en bordspelen. Op de camping kunt u barbecueën, maar er is ook een kleine snackbar.

Surroundings and activities

Welkom in het land van de Katharen en breng een bezoek aan onze prachtige kastelen en abdijen zoals die van Saissac, Lastours, Cité de Carcassonne, Fontfroide en vele andere. De omgeving van de camping en de Montagne Noir biedt een uitgebreid netwerk aan wandelpaden en ruiterroutes. Op slechts een uur rijden van de camping kunt u Toulouse, Albi, Narbonne en de stranden van de Middellandse Zee bezoeken. En natuurlijk wacht het Canal du Midi op u om u zijn verhaal te vertellen.

General information

Opening times campsite03-04 t/m 09-10ReservationNot possible or not necessary, but desirable

Languages spoken

English, Spanish, French

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches69Number of tent pitches69prices per person€ prijzen op aanvraagPrices cabin or bungalow per week€ 480

Food

DinnerDistance to supermarket1 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Tennis court

Children

Small live stock for children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Route description

Nearest cityCarcassonne (29 km), Toulouse (85 km)Nearest villageSaissac (1 km)