1. France
  2. Rhône-Alpes
  3. Saint-Pierreville (Ardèche)
  4. Camping Municipal du Pré Coulet
image

Camping Municipal du Pré Coulet

Location and atmosphere

Camping Municipal du Pré Coulet is een rustige camping aan de rand van Saint-Pierreville, een pittoresk dorpje in het hart van Les Boutières in het Parc Naturel Régional des Monts d'Ardèche, niet ver van de vallei van de Eyrieux. Het landschap wordt gekenmerkt door langgerekte heuvelruggen en diep uitgesneden valleien. Typerend zijn de eeuwenoude terrassen, vroeger voor de landbouw en nu voornamelijk voor de schapen, geiten en de koeien. Dit kastanjegebied is één van de grootste in Europa en heeft nog een authentiek Franse sfeer. De kastanjes worden in oktober geoogst en maken nog een wezenlijk deel uit van de inkomsten van de boeren. De wegen zijn in goede staat, maar wel smal. De camping wordt beheerd door Lineke, die al 30 jaar in deze streek woont. Zij informeert u graag over de omgeving. Er wordt zoveel mogelijk verantwoord omgegaan met energie en afvalstoffen, door bijvoorbeeld afvalscheiding en het gebruik van ecologische schoonmaakmiddelen. In het dorp bevindt zich een oplaadpunt voor elektrische auto's. Vlak bij de camping biedt een helder riviertje verkoeling.

Facillities

Er zijn 35 ruime en vlakke grasplaatsen, met naar keuze zon of schaduw, waar u met uw eigen kampeermiddelen terecht kunt. Maar u kunt ook kiezen voor de huur van volledig ingerichte stacaravans of een De Waard-tent. Het sanitair is eenvoudig, functioneel en schoon, gebruik van warmwatervoorziening en wifi is gratis, de wasmachine en droger zijn tegen betaling te gebruiken. Groepen zijn van harte welkom.

Surroundings and activities

In Saint-Pierreville vindt u een bakker, een slager en een kruidenier voor uw dagelijkse boodschappen en kunt u bij diverse producenten terecht voor directe verkoop van honing, geitenkaas en jam. Bovendien zijn er drie restaurants, waar u kunt genieten van uitstekende gerechten met lokale - en biologisch verantwoorde producten. Op de zondagmarkt treft u de producenten uit de directe omgeving die vaak biologische producten verkopen. Het gebied leent zich prima voor wandelingen, rivierwandelingen en kanotochten. Voor getrainde fietsers ziijn er routes in de bergen, maar ook de Dolce Via, een route op de voormalige spoorbaan langs de Eyrieux met indrukwekkende vergezichten. Er is een boomklimpark Aquarock in Saint-Sauveur-de-Montagut met een kabel over de Eyrieux. Op een steenworp afstand van de camping vindt u Wolmuseum en Boetiek Ardelaine en het Musée du Chataignier met Franse uitleg over de kastanjecultuur in de Ardèche. De Gerbier de Jonc is een berg met een bijzondere vorm van vulkanisch gesteente en met een zeer bijzondere flora. In de zomer is er dagelijks een markt met lokale produkten. Vlakbij Gerbier de Jonc ligt de boerderij Ferme Bourlatier met een indrukwekkend dak van leisteen. Breng ook een bezoek aan het Plateau Ardechois: de hoogvlakte van de Ardèche met het hoogstgelegen dorp van de Ardèche, Lachamp-Raphaël op 1300 meter, een prachtig fiets- en natuurgebied.

General information

Opening times accommodation1-5 t/m 30-9Opening times campsite1-6 t/m 20-9ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, French, German

Group accommodation

Please bring your own bed linenPlease bring your own sleeping bagPlease bring your own towels

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches30Number of tent pitches30prices per person€ 3,50Price per child (<12)€ 0 - € 2,50Price tent per night€ 13 (incl. 2p) Costs for use electricity per day€ 3Caravan rental price per week€ 350-€ 395Tent rental price per week€ 260

Food

Distance to supermarket2 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Wifi

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Marked trails

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)568

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Route description

Nearest cityPrivas (32 km), Aubenas (40 km), Valence (54 km)Nearest villageSaint-Pierreville (2 km)