1. France
  2. Auvergne
  3. Treteau (Allier)
  4. Camping Domaine Sainte-Marie
image

Camping Domaine Sainte-Marie

Location and atmosphere

In deze kalme omgeving op het golvende platteland van de Auvergne wonen Marga en Peter met hun hond in het hoofdgebouw van Domaine Sainte-Marie. Deze boerderij is 300 jaar oud en ligt op een prachtig terrein van 5,5 hectare met mooie uitzichten op de landerijen er omheen. Het leven is hier heerlijk: een gezond klimaat, groenten uit eigen moestuin en een boomgaard vol heerlijk fruit! Kom bij ons de natuur, de rust en de kalmte ervaren!

Facillities

Behalve de camping met 35 staanplaatsen, volledig ingerichte safaritent en 5 chalets is er op Sainte-Marie een gîte te huur geschikt voor vijf tot acht personen. Deze is comfortabel ingericht met woonkamer voorzien van houtkachel, keuken met vaatwasser en badkamer met douche en toilet. Op het terrein treft u een bar-restaurant met overdekt terras en speelplek voor kinderen. Handig voor als u geen zin hebt om zelf te koken. Eenmaal per week organiseren Marga en Peter een barbecue. Op de camping is genoeg te doen: er is een zwembad (met apart omheind peuterbad), jeu-de-boulesbaan, een volleybalveld, tafeltennistafel en een voetbalveld. Kinderen kunnen zich verder uitleven op een van de skelters of trampolines op het terrein.

Surroundings and activities

Vanuit de camping kunt u heerlijk fietsen en wandelen door de wijngaarden van Saint-Pourcain. In een straal van enkele kilometers kun je tennissen, golfen, en minigolfen. Steden als Lapalisse, Moulins en Vichy, op een half uurtje rijden, zijn zeker een bezoekje waard. Voor de kinderen is dierentuin en pretpark Le Pal (17 km) een heerlijk dagje uit! Het oudste eikenbos van Europa, het Foret de Tronçais is met zijn prachtige vennen een heerlijke plek om een boswandeling te maken. Maar voor wie het wat dichterbij zoekt: dit kan ook prima in het bos van Treteau, vlakbij de camping.

General information

Opening times accommodation01-04 t/m 30-9ReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Lodging

Number of persons8Number of rooms4Price double room per night€ 60 Price includes breakfast

Selfcatering housingunit

Number of persons5-8Number of holiday units1Please bring your own bed linenPlease bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 395-645 per unit

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches35Price tent per night€ 18,50-22,50Costs for use electricity per day€ 3,50Tent rental price per week€ 545Prices cabin or bungalow per week€ 325-595

Food

Own restaurant/canteenBreakfast€ 7,50LunchDinner€ 17,50Distance to supermarket10 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Health resort

Tennis court

Children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)250

Route description

Nearest cityVichy, MoulinsNearest villageTreteau