1. France
  2. Picardie
  3. Landouzy-la-Ville (Aisne)
  4. Atelier de la Charité
image

Atelier de la Charité

Location and atmosphere

Bij Atelier de la Charité verblijft u in een groene en fantasievolle omgeving. Ons grote terrein is autovrij en er is veel ruimte tussen de verschillende kampeerplekken en accommodaties. Kinderen kunnen bij ons naar hartenlust spelen. Door de kleinschalige opzet is de sfeer persoonlijk en ongedwongen. U vindt ons in de Thiérache, een prachtige streek vlak over de Belgische grens in de uitlopers van de Franse Ardennen. Karakteristiek is het coulissen- of wallenlandschap, weilanden omzoomd door hagen en afgewisseld met stukken bos, en de vele burcht- of weerkerken.

Facillities

U kunt bij ons logeren in een boshuisje, een klein boerderijtje, een ingerichte tent, een woonwagen, een bus of een caravan of natuurlijk in uw eigen kampeermiddel. Voor kampeerders is er een overdekte kapschuur met zithoek en self-service bar. Op verzoek verzorgen we een aankomstmaaltijd of een ontbijt. In het hoogseizoen organiseren we ook gezamenlijke maaltijden, pizza’s bij een kampvuur. Voor groot en klein zijn er veel speelmogelijkheden zoals jeu de boules, tafeltennis, volleybal en er is een trampoline, een zandbak, een glijbaan en nog veel meer. Om de omgeving te verkennen kunt u gebruik maken van wandelboekjes, fietsroutes en toeristische informatie. We verhuren ook fietsen.

Surroundings and activities

Thiérache is een natuurlijk gebied dat delen van het noorden van Frankrijk en van België ten zuiden van Thuin en Philippeville bundelt, met duidelijke landschappelijke en architecturale overeenkomsten: heuvelachtige weiden met hagen, verspreide bebouwing en natuurstenen of bakstenen huizen met een leien dak. In de Thiérache is het massatoerisme nog niet doorgedrongen, waardoor u optimaal kunt genieten van de rust en van het landschap. Het is een glooiend landschap met vele kleine landweggetjes en doorsneden met kleine rivieren. Het is bij uitstek geschikt om te wandelen, fietsen, paardrijden en kanotochten. Voor cultuurliefhebbers zijn er de unieke versterkte kerken, Het zijn er ruim zestig, onder meer in Beaurain, Burelles, Englancourt, Jeantes, Montcornet, Plomion en Wimy. De kathedralen van Laon (55 km) en Reims (75 km) en het fort in Guise (35 km) zijn zeer de moeite waard. Van april tot en met oktober worden op zon- en feestdagen overal brocantes georganiseerd. Er is altijd wel een markt in de buurt te vinden.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite01-04 t/m 31-10ReservationNecessary during high season

Languages spoken

Dutch, English, German, French

Selfcatering housingunit

Number of persons20-25Number of holiday units5Price smallest unit per week€ 500 incl. per unitPrice largest unit per week€ 790 incl. per unit

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches5Number of tent pitches4Price tent per night€ o.b.v. 2p: 24Price caravan/camper per night€ o.b.v. 2p: 24Costs for use electricity per day€ incl.Caravan rental price per week€ 500Tent rental price per week€ 500Prices cabin or bungalow per week€ 500Price carparking€ incl.

Food

Breakfast€ 9Dinner€ 15Distance to supermarket8 kmDistance to restaurants5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Facilities for playing outside

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Indoor swimming pool

Children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)231

Hilly scenery

Predominantly agricultural

Route description

Nearest cityCharleville-Mézières (51 km), Maubeuge (64 km), Saint-Quentin (66 km), Laon (55 km)Nearest villageLandouzy-la-Ville (3 km), Hirson (8 km)