1. Spain
  2. Aragon
  3. Lledó (Matarraña, Teruel)
  4. Mas del Encanto
image

Mas del Encanto

Location and atmosphere

Wij zijn Axel uit Nederland en Sandrine uit België. We verhuisden naar Spanje om dichter bij de natuur te kunnen leven. Onze Mas del Encanto is bijvoorbeeld niet aangesloten op enig netwerk. Elektriciteit komt van onze zonnepanelen en water van de regenopvang en onze eigen waterput. We kweken onze eigen biologische groenten en fruit, houden kippen voor de eitjes en alpacas om het gras rond de bomen kort te houden. Daarnaast hebben we ook twee honden en een kat. Ons terrein van 3,6 hectare bestaat voornamelijk uit amandel- en olijfbomen, die we op traditionele manier, dat wil zeggen vooral met de hand, verbouwen. Uw hulp daarbij wordt zeer op prijs gesteld. Wij zijn aangesloten bij Workaway en HelpX.

Facillities

Mas del Encanto is nieuw gebouwd maar in de oude masia-stijl. De benedenverdieping is helemaal ingericht voor gasten. Deze heeft drie slaapkamers en twee badkamers, een lange open galerij om in de schaduw te genieten van het uitzicht en een eetkamer met kitchenette. Op de bovenverdieping van het huis wonen wijzelf. We verhuren ook een klein huisje op ons land, de maset waar wij woonden voordat Mas del Encanto afgebouwd was. Het is ideaal voor maximaal twee personen die even helemaal weg willen van deze wereld. Het heeft zijn eigen zonnesysteem, stromend water, elementaire kookvoorzieningen, een aparte toegangsweg en daarbij een buitenbadkamer met composttoilet en een zonverwarmde douche. Er kan ook een tent bij de maset worden geplaatst voor meer personen.

Surroundings and activities

Vanuit het huis hebben we prachtig uitzicht op het Els Ports Nationaal Park. Van hieruit is het 15 minuten rijden naar de start van de dichtstbijzijnde wandelroute. Het is een ruig, vrijwel onbewoond kalksteengebergte, dat ooit de natuurlijke grenzen afbakende tussen de koninkrijken van Aragón, Catalonië en Valencia. U treft er vooral Pyreneese berggeiten, herten, dassen, wilde zwijnen en misschien genetkatten. Bij Valderrobres (15 minuten) is ook een gierenobservatorium, waar honderden gieren dagelijks slachtafval komen eten. Er zijn tal van oude pittoreske dorpjes in de omgeving. Deze hebben allemaal gezellige bars en restaurantjes voor typisch Aragonese maaltijden of tapas. Naast olijven en amandelen produceert deze streek ook veel wijn. Er zijn tal van proeverijen en activiteiten die hiermee verband houden. In Horta de Sant Joan (10 minuten) is ook een Picasso-museum, aangezien de schilder daar een tijdje heeft gewoond.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, Spanish, French

Lodging

Number of persons6Number of rooms3Price single room per night€ 69Price double room per night€ 79 per roomPrice includes breakfast

Selfcatering housingunit

Number of persons8Number of holiday units2Price smallest unit per week€ 210 per unitPrice largest unit per week€ 510 per unit

Food

Sales of own produceBreakfast€ 7,50Dinner€ 12,50 (incidenteel)Distance to supermarket10 kmDistance to restaurants4 km

Facilities

Bicycles for rent

Wellness activities (massage, etc.)

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Children

Small live stock for children

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

Working on the farm (in exchange for board and lodging) possible

not allowed to smoke in the rooms

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Mountainous to alpine landscape

Puddle, fen, lake

Farm production

Small, traditional and ecological farm

Viticulture and/or olive cultivation

Route description

Nearest cityTortosa (44 km), Alcañiz (52 km), Calaceite, ValderrobresNearest villageLledó, Cretas (7 km)