1. Spain
  2. Cataluña
  3. Camarles-l'Ampolla (Tarragona)
  4. Olives i Més
image

Olives i Més

Location and atmosphere

In 2008 zijn Ann en Peter met hun kinderen naar Spanje verhuisd, meer bepaald naar Zuid-Catalonië. Na jarenlang een natuurvoedingswinkel in Gent te hebben uitgebaat, hadden we zin om een nieuw avontuur aan te gaan. Nu wonen we op een finca in de buurt van Camarles en l’Ampolla, met onze drie honden en twee katten. We produceren er onze eigen biologische olijfolie en honing en verhuren een vakantiehuisje. Op onze olijfgaard hebben we zo’n 300 bomen met drie variëteiten olijven: Sevillenca, Morut en Farga. Het zijn de typische olijfsoorten van de streek. We plukken ze met de hand, al dan niet met hulp van de olijfkam. Ze worden opgevangen in netten en binnen 48 uur met granieten molenstenen vermalen en koud geperst in de traditionele olijfmolen. Het resultaat is een zeer fruitige, aromatische extra virgine olijfolie van uitzonderlijke kwaliteit. De energie, die we voor ons huis en het vakantiehuis gebruiken, komt uit onze zonnepanelen. Ons water komt uit een 200 meter diepe bron. We vragen daarom aan onze gasten om bewust met energie en water om te gaan.

Facillities

Het hele jaar door verhuren wij een gerenoveerd atelier naast onze woning. Het is een vakantiehuisje voor maximaal zes personen met open keuken, eetkamer, woonkamer, twee slaapkamers, badkamer met ruime douche en een terras. Er zijn vier eenpersoonsbedden en een zetelbed voor twee personen. Van ons zwembad kan vrij gebruik gemaakt worden.

Surroundings and activities

Olives i Més ligt tegen de heuvelachtige flanken van het Cardó Massief, een kalksteenformatie waar de Ebro zich een weg doorheen baant richting het natuurpark en de rijstcultuur van de Ebro Delta en de iets noordelijker gelegen rots- en zandstranden van de Costa Daurada. Samen met de oude Arabische vestingstad Tortosa heeft u vier bezienswaardigheden op korte afstand. U kunt er uitstekend wandelen, kanoën, flamengo's spotten en luieren aan het strand. Vanaf Olives i Més worden ook fietsarrangementen georganiseerd van heuvelachtig tot zwaar en steil in Cardo tot gemoedelijk en vlak in de Ebro Delta.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, German, Spanish, French

Selfcatering housingunit

Number of personstot 5Number of holiday units1Price smallest unit per week€ 550-860 per unit

Food

Sales of own produceDistance to supermarket10 kmDistance to restaurants10 km

Facilities

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Guided excursions in the surroundings

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)153

Sea, beach, dunes, lagoon

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Stream, river, canal

Farm production

Small, traditional and ecological farm

Route description

Nearest cityTortosa (25 km), Tarragona (77 km), Barcelona (163 km)Nearest villageCamarles (5 km), l'Ampolla (15 km)