1. Spain
  2. Navarra
  3. Arteta (Navarra)
  4. Bekoa de Arteta
image

Bekoa de Arteta

Location and atmosphere

Casa Rural Bekoa de Arteta is een landhuis gelegen in het Valle de Ollo, in het gelijknamige gehucht op slechts 22 kilometer ten westen van de hoofdstad van Navarra, Pamplona. Het is omgeven door bossen en weiden in de heuvelachtige omgeving van het natuurpark Sierra de Urbasa-Andia aan de voet van de Spaanse Prepyreneeën. Bekoa de Arteta is in de stijl van de traditionele architectuur ontworpen waardoor het goed in deze landelijke omgeving past, maar het is gloednieuw en volgens bioklimatologische en ecologische criteria gebouwd. Het is uitgerust met installaties voor hernieuwbare energie zoals zonne-panelen en biomassa-verwerking. Er is gekozen voor een natuurlijke vloer van Roncal-pijnboom, dat ook in het plafond en het dak is gebruikt, lokale steen, kalk, verf en natuurlijke oliën om het geheel te beschermen en te isoleren. Het resultaat kun je voelen: Bekoa de Arteta ademt rust en harmonie met de natuur.

Facillities

Het huis is eenvoudig functioneel ingericht maar wel comfortabel, licht en gezellig. Het heeft twee verdiepingen met vier slaapkamers voor acht à negen personen, twee badkamers, een volledig ingerichte traditionele keuken met houtkachel, woonkamer met open haard en een leeszaal. Het wordt omgeven door een tuin met meubilair en barbecue om buiten te eten en te genieten.

Surroundings and activities

In de directe omgeving van Bekoa de Arteta kunt u het Etnografisch Museum van het oude Koninkrijk van Pamplona bezoeken of de voormalige zoutindustrie van Saleras de Arteta. De Ollo-vallei, de loop van de Arteta tot aan de watervallen en het Eugi-meer levert leuke voettochten op. Bergklimmers kunnen de nabijgelegen toppen bedwingen. Voor wat grootstedelijker vermaak moet u naar Pamplona en als u het wilt combineren met zee en strand gaat u naar de Baskische kusten bij San Sebastián, Zarautz of Hendaye. Wel wat verder weg maar niettemin een spectaculair contrast met Arteta is het woestijnlandschap van het natuurpark Las Bárdenas Reales. Kijk op de website voor meer tips.

General information

Opening times accommodationyear round

Languages spoken

Spanish

Selfcatering housingunit

Number of persons8+1Number of holiday units1Price largest unit per week€ 700-750 per unit

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Landscape characteristics

Route description

Nearest cityPamplonaNearest villageArteta