1. Spain
  2. Andalucia
  3. Ferreirola (Granada)
  4. Los Olivillos
image

Los Olivillos

Location and atmosphere

In het fascinerende natuurpark van de Sierra Nevada ligt het biologische boerderijtje Los Olivillos. Net buiten het dorpje Ferreirola en met een prachtig uitzicht op de majestueuze bergen. De eigenaresse Surya deelt, vanuit haar eigen reiservaringen, graag met u het genot van het aanbod van een veilige, ontspannen sfeer op haar accommodatie voor bezoekers van allerlei pluimage. Proef gerust van Surya’s verse biologische fruit en groenten, eieren en zelfgemaakte producten als marmelades, olijfpatés en gedroogde tomaten.

Facillities

Los Olivillos heeft twee comfortabele studio’s: Estrella is geschikt voor drie personen en heeft twee slaapkamers. Baden is hier een lust voor het oog in de in Arabische stijl met mozaïken gerenoveerde badkamer en met bamboe voor het raam. De keuken is van alle benodigdheden voorzien en de gezellige woonkamer biedt een fijne voorraad leesboeken over van alles en nog wat. In de eigen tuin met eeuwenoude olijfbomen heeft u een hangmat voor de siësta. Luna is een open ruimte geschikt voor twee personen en ook van alle benodigdheden voorzien. Het wordt er aangenaam warm met de houtkachel en in de keuken kookt u met lokaal aardewerk. In de tuin zijn verschillende zitjes om van het spectaculaire uitzicht over de groene bergen te genieten. Op de warmere dagen neemt u een duik in het helderblauwe zwembad omzoomd met groen en fruitbomen.

Surroundings and activities

Vanuit het huis kun je fantastische wandelingen maken over de eeuwenoude bergpaden langs ravijnen, valleien, bergen, rivieren en de omliggende dorpjes. De zeven Moorse bergdorpen van La Taha liggen alle op loopafstand van elkaar. Je kunt er genieten van lokale producten zoals gedroogde ham, lokale wijn, authentiek aardewerk, Moorse tegels, terrasjes en tapas met uitzicht. Ook het historische en culturele Granada, met onder andere haar tot werelderfgoed verklaarde Alhambra, is zeker de 75 minuten autorijden waard. Strand en zee liggen op 45 minuten rijden. In de buurt ligt het internationaal bekende Boeddhistische meditatiecentrum O Sel Ling bij Pampaneira.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Spanish

Selfcatering housingunit

Number of persons5Number of holiday units2Prices on request

Food

Sales of own produce

Facilities

Wifi

Open-air swimming pool

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Wintersports

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)1067

Farm production

A part-time farm

Organic or biodynamic farm

Fruticulture

Route description

Nearest cityGranadaNearest villageFerreirola