1. Spain
  2. Andalucia
  3. Órgiva (Granada)
  4. Casabayacas
image

Casabayacas

Location and atmosphere

Casabayacas ligt in Las Alpujarras, het voorgebergte van het Nationaal Park Sierra Nevada. Een prachtig gebied met eeuwenoude olijfbomen, kronkelende riviertjes, oude wandelroutes en witgekalkte dorpjes. Alleen het geluid van vogels, stromend water of een schaapsherder met kudde doorbreekt de stilte. De oude watermolen van Casabayacas ligt aan de rand van een beschermd natuurgebied waar de Rio Chico ontspringt. Het water dat gebruikt wordt, komt van deze rivier, de energie van zonnepanelen. Op het land staan citrusbomen, olijfbomen, amandelbomen en granaatappelbomen waartussen de kippen rondscharrelen. Onze biologische eieren en olijfolie zijn te koop.

Facillities

Het vakantiehuis ligt aan een riviertje en biedt plaats aan vier personen. Er is een woonkamer met houtkachel, open keuken, doucheruimte, slaapkamer en twee balkons. Op het landgoed staat ook een compleet ingerichte caravan. Deze is geschikt voor twee personen en staat in een door ons aangeplante boomgaard met olijf, avocado, walnoot, granaatappel en pruim. Tussen de walnotenbomen kunt u heerlijk ontspannen in de hangmat. Vanuit de caravan heeft u een prachtig uitzicht over de Sierra Lugar (1800 m). We hebben een groot zwembad gevuld met bronwater. En er is ook een tafeltennis en een schommel. Bekijk onze video op You Tube onder Casabayacas: http://www.youtube.com/watch?v=YNexPBVrkvk&feature=youtu.be

Surroundings and activities

In de omgeving vindt u volop rust, natuur en cultuur. Las Alpujarras is een schitterend wandelgebied dat zich uitstrekt van de hoogste pieken van de Sierra Nevada tot aan de Middellandse Zee. Er zijn idyllische valleien met boomgaarden, maar ook vindt u er de ruigere berglandschappen van de Sierra Nevada. In de Puebla Blanca, de witte dorpjes die sinds de Moren niet meer veranderd lijken te zijn, kunt u uitrusten op sfeervolle terrasjes. De wandelroutes zijn net zo afwisselend als het landschap zelf: van bospad en bergkam tot rivierbedding. En overal zijn er verfrissende beekjes en rivieren. Op een uur rijden bent u in Granada met het wereldberoemde Alhambra of op een rustig strand. Verder kunt u hier mooie paardrijtochten maken, mountainbiken of lekker schommelen in de hangmat. Chris, Yvonne en de kinderen kijken uit naar jullie komst!

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Spanish, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons4Number of holiday units1Price largest unit per week€ 385 per unit

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Caravan rental price per week€ 294 (geschikt voor 2 personen, inclusief eindschoonmaak)

Food

Sales of own produceDistance to supermarket4 kmDistance to restaurants4 km

Facilities

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Guided excursions in the surroundings

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Health resort

Children

Small live stock for children

Playground

Cot

Special target groups

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)600

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Predominantly agricultural

Farm production

A part-time farm

Organic or biodynamic farm

Horticulture, Fruticulture

Route description

Nearest cityGranada (57 km)Nearest villageÓrgiva (5 km)