1. Spain
  2. Cataluña
  3. Cassà de la Selva (Girona)
  4. Can Piferrer
image

Can Piferrer

Location and atmosphere

Op een tiental kilometers van Girona ligt Can Piferrer op de landbouwvlaktes bij La Selva. Het is een karakteristieke boerderij uit het jaar 1740, recentelijk gerenoveerd en opnieuw ingericht voor comfortabel, landelijk toerisme. Het grote huis staat in een fantastische omgeving van weilanden, eikenbossen en stroompjes omringd door groen. Het uitzicht reikt tot Montseny en de Catalaanse Pyréneeën.

Facillities

Can Piferrer verhuurt de grote boerderij zelf en twee aangrenzende appartementen, El Porxo en El Forn. Can Piferrer meet meer dan 300m2 per verdieping en biedt plek aan acht tot tien personen. Het huis is volledig ingericht met slaapkamers en en suite-badkamers, een enorme keuken en eetzaal met open haard, twee zitkamers, een spelletjeskamer plus een grote tuin met zwembad. De twee andere volledig ingerichte en comfortabele appartementen zijn gesitueerd in de voormalige stallen en bieden elk plek aan vier tot vijf personen. Ze kunnen apart of samen met het hoofdgebouw gehuurd worden. Can Piferrer heeft de capaciteit om uw feest of bruiloft te organiseren. Het kan onderdak verschaffen aan een kleine groep en heeft een intiem en besloten karakter.

Surroundings and activities

De vierkante kilometer groenvoorziening die bij het terrein hoort, is geschikt voor een leuk ommetje. Verder lopen er diverse fietsroutes in de buurt van het huis, langs allerlei bezienswaardigheden, zoals de route van de oude treinrails van Girona of de rivier Onyar. De avontuurlijke fietser begeeft zich naar de heuvels van Gavarres voor meer uitdagende tochten. Uiteraard brengt u een bezoek aan de architectuur- en cultuurschatten van Girona, waaronder de Joodse wijk. Op zo’n 15 kilometer plonst u in de Middellandse Zee aan de mooie stranden van de Costa Brava. Voor een speciaal uitzicht op het Catalaanse landschap maakt u een tochtje met een luchtballon, die vanuit Can Piferrer geregeld kan worden.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Spanish

Selfcatering housingunit

Number of persons20-24Number of holiday units3Prices on request

Food

Distance to supermarket3.5 kmDistance to restaurants3.5 km

Facilities

Open-air swimming pool

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)109

Route description

Nearest cityGirona (13 km)Nearest villageSant Andreu Salou