1. Spain
  2. Andalucia
  3. Iznájar (Córdoba)
  4. Cortijo la Haza
image

Cortijo la Haza

Location and atmosphere

Gelegen op een olijfberg kijkt Cortijo la Haza al sinds mensenheugenis uit op een glooiend landschap van olijfgaarden zover het oog reikt en met aan de einder de toppen van de Sierra Nevada. De 250 jaar geschiedenis van Cortijo la Haza is dan ook nauw verbonden met de olijfteelt: het is een oude olijfboerderij in ruste. De stijl van het gebouw is die van een typisch Andalusisch landhuis met bebloemde patio waar in de zomer het ontbijt en het diner geserveerd wordt. La Haza wordt gedreven door een enthousiast Vlaams-Nederlands koppel: hij is een briljant kok en zij is uw ideale gastvrouw. Volledig geïntegreerd met de lokale bevolking, verzorgen zij samen voor u een onvergetelijke vakantie.

Facillities

La Haza biedt vijf gastenkamers voorzien van eigen badkamer. De gemeenschappelijke ruimtes bestaan uit een restaurant met bar, een leeskamer met alle toeristische informatie en televisie met ook Nederlandse zenders en een overvloed aan boeken en spelletjes. De schaduwrijke tuin zorgt voor verkoeling en er zijn gezellige zitjes en lig- en babbelhoekjes waar ieder zijn plaatsje wel kan vinden. En niet te vergeten natuurlijk het zwembad met ligstoelen en hangmatten en een spectaculair uitzicht. La Haza verzorgt de avondmaaltijden: een overheerlijk driegangen diner bereidt met Spaanse kwaliteitsprodukten in een Bourgondisch jasje. De gasten zijn lyrisch over de kookkunsten van Patriek, de diners maken het verblijf nog paradijselijker. Op La Haza kunt u olijfproducten kopen. Diverse activiteiten kunnen voor u geregeld worden, zoals paardrijden, yogalessen, welness-sessies, flamenco en Spaanse taallessen.

Surroundings and activities

In de omgeving van Cortijo la Haza liggen twee nationale parken op circa driekwartier rijden: El Torcal, met merkwaardige rotsformaties en een bijzondere flora en fauna en La Subbetica, een uitgestrekt heuvelachtig landschap met prachtige uitzichten op de witgepleisterde gehuchten en dorpjes. De kleinere stadjes Antequera en Priego de Córdoba zijn prachtig bewaarde verzamelingen van allerlei culturele invloeden en moet u zeker gaan bezoeken. Strand en zee liggen op een uur rijden. Grotere steden als Córdoba, Granada en Málaga liggen op ruim een uur rijden.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, Spanish, French, Dutch, English

Lodging

Number of persons13Number of rooms5Price single room per night65Price double room per night€ 85 Price includes breakfast

Food

Own restaurant/canteenBreakfastLunchDinnerDistance to supermarket3 kmDistance to restaurants0 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Horseriding

Wellness activities (massage, etc.)

Open-air swimming pool

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Tennis court

Children

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)765

Route description

Nearest cityAntequera (48 km)Nearest villageIznájar (10 km)