1. Spain
  2. Extremadura
  3. Aldeanueva d l Vera (Cáceres)
  4. Las Cabañas de la Vera
image

Las Cabañas de la Vera

Location and atmosphere

Het gebied tussen het hooggebergte van Gredos en het middelgebergte van Monfragüe is door de ligging in de luwte een belangrijk landbouwgebied in de Extremadura. In de Vera wordt vooral aan wijnbouw gedaan, maar er zijn ook tabaksplantages en pepervelden. Massatoerisme is er een onbekend begrip maar is wel een steeds belangrijker bron van inkomsten.

Facillities

De zeven Cabañas de la Vera liggen op een landgoed van 10000m2. De huizen zijn modern, in de landelijke stijl van de omgeving en ingericht met twee slaapkamers, een badkamer, een woonkamer/keuken voorzien van televisie, koelkast en magnetron. Alle huizen hebben een veranda met uitzicht op de bergen van Montfragüe en de Sierra de Gredos. Er is centrale verwarming, wifi-aansluiting en bedlinnen en overig linnengoed is aanwezig. Er zijn buitenzwembaden en elk huis heeft de privacy van een eigen tuin.

Surroundings and activities

In de omgeving van Aldeanueva moet u zeker Los Guachos en San Gregorio bezoeken. Het zijn prachtige canyons met leuke plekken om in de zomer verkoeling te vinden. Een interessant gebied om vogels te spotten ligt bij het stuwmeer van Arrocampo bij Saucedilla. De Sierra de Gredos is een gebergte met een lengte van circa 100 kilometer. De hoogste toppen reiken tot 2500 meter en zijn een goed deel van het jaar besneeuwd. Meest spectaculaire en desolate deel van het gebergte is de Cirque de Gredos, een door gletsjers uitgeslepen keteldal. Het is de habitat voor de vale gier en de keizersarend. Het is een prachtig gebied om te wandelen of te gaan paardrijden. In het zuiden ligt het nationaal park Monfragüe, een middelgebergte met een rijke fauna. U treft hier onder andere zwarte ooievaar en keizersarend aan. Het is ook de thuishaven van de zeldzame en schuwe Iberische lynx, u zult ‘m waarschijnlijk niet te zien krijgen. Er zijn ook enkele culturele hoogtepunten zoals het Moorse Castillo Monfragüe en de Puente del Cardenal.

Selfcatering housingunit

Number of holiday units7Price smallest unit per week€ 364-518 per unitPrice largest unit per week€ 658-770 per unit

Food

Distance to supermarket2 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Open-air swimming pool

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Health resort

Landscape characteristics

Route description

Nearest cityPlasencia (48 km), Cáceres (121 km)Nearest villageAldenueva, Jarandilla