1. Spain
  2. Extremadura
  3. Aldeanueva d l Vera (Cáceres)
  4. Vakantieboerderij la Oropendola
image

Vakantieboerderij la Oropendola

Location and atmosphere

Finca la Oropendola ligt in het noordelijke deel van Extremadura, aan de voet van de bergketen Sierra de Gredos, tussen olijf- en vijgenboomgaarden. U vindt er veel ruimte en het is er ideaal voor natuurliefhebbers, wandelaars en mountainbikers. Door de landelijke ligging is La Oropendola niet aangesloten op het lichtnet en zijn er zonnepanelen en een windmolen om het geheel van energie te voorzien. Het water wordt uit de berg gepompt. De boerderij is biologisch en er wordt aan natuurontwikkeling gedaan, met als resultaat een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Het is een oase voor vlinders en bijzondere vogels zoals de blauwe ekster en de vale gier.

Facillities

De vakantieboerderij is een antiek ogend doch nieuw appartement dat voor 30% met gerecycled Spaans materiaal is gebouwd. Het is geschikt voor een tot zes personen en heeft drie tweepersoonsslaapkamers, een woonkamer met houtkachel, keuken, twee toiletten en een badkamer met een fijne douche. Het is vrij gelegen in een grote fruitboomgaard. Er is een barbecueterras met prachtig uitzicht over de vallei en de bergen, er zijn veel zitjes in de tuin en in de zomer is er een zwembadje. Op verzoek is er een ontbijt-, lunch- en dinerservice met indien gewenst ook drankjes, waarbij zoveel mogelijk producten van eigen teelt worden gebruikt, lekker biologisch en vers. Deze seizoensproducten zoals groente, fruit, eieren en vlees zijn ook te koop. Op La Oropendola wordt nog gewerkt aan een eigen bodega en een atelier voor hout-, steen-, metaal-, glas- en keramiekbewerking.

Surroundings and activities

De streek La Vera in de Sierra de Gredos heeft veel gargantas, kristalheldere bergriviertjes en charcos of zwemplaatsen. Deze zijn al op een kilometer van de boerderij te vinden. Het pittoreske bergdorp Cuacos de Yuste, waar Keizer Karel I in het beroemde klooster zijn laatste levensjaren sleet, ligt op twee kilometer langs het naar hem vernoemde wandelpad El Ruta del Emperador die ook vlak langs La Oropendola loopt. De afstand tot omliggende dorpen is een half uur wandelen en een vorm van eigen vervoer is onontbeerlijk. De stad Plasencia met zijn bijzondere kathedraal is zeker een bezoek waard.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, Spanish, French, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons1-6Number of holiday units1Price smallest unit per week€ 499 per unit

Food

Food-shop within accommodationSales of own produceBreakfast€ 5Lunch€ 7,50Dinner€ 10-20Distance to supermarket2 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Open-air swimming pool

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Tennis court

Children

Small live stock for children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)600

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Pastural agriculture, Horticulture, Fruticulture, Viticulture and/or olive cultivation, Arable farming, Stock breeding, Poultry

Route description

Nearest cityPlasencia (40 km)Nearest villageAldeanueva de la Vera (2 km)