1. Denmark
  2. Rønne (Bornholm, Hovedstaden)
  3. Green Solution House
image

Green Solution House

Location and atmosphere

Het Green Solution House is een hotel- en conferentiecentrum en heeft als leus: focus op ecologie en duurzaamheid. Hier voldoet het ruimschoots aan. Het hotel heeft veel glas en hierdoor is het binnen licht en warm. Behalve kamers worden er ook appartementen verhuurt en er is een aparte conferentieruimte met uitstekende faciliteiten. U kunt wandelen in het innovatief aangelegde park rondom het hotel met bruggen, glazen paden en moestuinen, een bloementuin en vijvers en zien hoe het regenwater verzameld wordt. Meer voorbeelden van Green Solutions zijn: stimulering van de natuurlijke biodiversiteit; het park, een combinatie van oude en nieuwe architectuur met gebruik van duurzame materialen zoals ook in het conferentiecentrum. Het à-la-carte restaurant maakt zoveel mogelijk gebruik van lokale, biologische producten en heeft het Deens ecologische keurmerk Bronze voor voeding gekregen. Het regenwater wordt opgevangen en daar profiteren ook de buurtbewoners van. Een groot deel van de elektriciteit wordt geleverd door zonnepanelen. Er zijn ook zonnepanelen die water verwarmen en dat wordt gebruikt voor vloerverwarming en om kamers te verwarmen. Het hotel is bezig met de aanleg van een zogenaamd pyrolyse-station: dat zet organisch afval om in voedingsrijke asresten of biochar dat als mest voor de moes- en kruidentuin kan dienen.

Facillities

De kamers zijn ruim en licht en beschikken over een eigen balkon of terras. De appartementen liggen vlakbij het hotel en beschikken over een woonkamer, een volledig uitgeruste keuken, twee slaapkamers en een badkamer met douche en een ingerichte patio. Er is milieuvriendelijke verf gebruikt en de meubelen zijn met Cradle2Cradle-gecertificeerde stoffen bekleed, dat wil zeggen dat er geen afvalproducten tijdens de recycling zijn achtergebleven. Er is gratis wifi en parkeergelegenheid. Het restaurant serveert klassieke gerechten met een moderne twist en er wordt gebruik gemaakt van biologisch geteelde, lokale producten. Ook de wijnen zijn biologisch. In de lounge kunt u een kop koffie drinken. Er is een bibliotheek waar u boeken kunt pakken of uw eigen boek kunt plaatsen dat u met anderen wilt delen.

Surroundings and activities

Tegenover het hotel ligt het Fredsskov: via een pad dat door dit bos leidt, komt u vanzelf uit op het zandstrand. Het zand op de Bornholmse stranden is zo fijn dat het vroeger in zandlopers werd gebruikt. Rønne is de hoofdstad van Bornholm en werd in de Tweede Wereldoorlog door de Russen gebombardeerd. Desondanks is er veel ouds bewaard gebleven. Waaronder bijvoorbeeld ook de 300 houten huizen die na de oorlog door Zweden aan Bornholm zijn geschonken om de woningnood te lenigen. Het is hetzelfde type huisje dat ook na de Watersnoodramp van 1953 aan Zeeland is geschonken. Het Bornholmmuseum toont onder andere vondsten uit de Prehistorie en de Middeleeuwen. In Rønne kunt u vele buitensporten beoefenen zoals zeilen, windsurfen, duiken en snorkelen en golfen. Bij het Green Solution House kunt u een elektrische fiets huren, zodat u op uw gemak de omgeving kunt verkennen. Er ligt ruim 250 kilometer aan fietspaden over het gehele eiland. U kunt dan bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Almindingen, het op een na grootste aaneengesloten gemengd bosgebied van Denemarken. Hier ligt ook het beroemde Ekkodalen. Bornholm ligt bezaaid met kerken en kapellen in de meest uiteenlopende vormen en er zijn ook enkele burchtruïnes te bezichtigen zoals Hammerhus en Lilleborg.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

English, Danish, Norwegian, Swedish, German

Lodging

Number of rooms64Price includes breakfastPrices on request

Selfcatering housingunit

Number of persons112Number of holiday units28Prices on request

Food

Own restaurant/canteenMeals availableVegetarian, veganistic or biological meals availableBreakfastLunch68-228 DKKDinner195-495 DKKDistance to supermarket1 km Distance to ecological food store2Distance to restaurants2 km

Facilities

Wifi

Card payments possible

Bicycles for rent

Natural swimmingpool

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Bicycles for rent

Marked trails

Sailing

Boatrent

Health resort

Tennis court

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)17

Sea, beach, dunes, lagoon

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Route description

Nearest city
Nearest villageRønne (2 km)