1. Denmark
  2. Nibe (Aalborg, Nordjylland)
  3. Springbakgaard
image

Springbakgaard

Location and atmosphere

Jens en Nan Sigsgaard zijn in 2006 naar Springbakgaard verhuisd. Jens komt uit de streek Himmerland en werkt als zoöloog in de dierentuin van Aalborg. Samen met zijn vrouw Nan werken zij in hun vrije tijd op de boerenhoeve. Nan komt uit Engeland, is ook zoöloog, verzorgt de bed en breakfast en de kinderen. Springbakgaard is sinds 2008 een biologisch boerenbedrijf waar circa 35 edelherten worden gehouden. Het vlees is te koop. Daarnaast hebben Jens en Nan nog een IJslander en een aantal Shetlandpony's, schapen en katten. De karakteristieke Noord-Jutlandse boerderij met strodaken is om een binnenplaats gebouwd. Het oudste gedeelte dateert uit 1777. Ze hebben 17 hectare grond, waarvan drie op een eiland in het Limfjord.

Facillities

Nan en Jens verhuren twee vakantiewoningen in een voormalige schuur met uitzicht op het Limfjord. De Vognporten, de voormalige wagenschuur (50m2) is geschikt voor twee à vier personen. Op de begane grond is de keuken, badkamer en eetkamer met uitzicht op de binnenplaats. Op de eerste etage is een kleine kamer (2p) met uitzicht op de tuin, het bos en het Limfjord, en een slaapkamer met tweepersoonsbed of twee aparte bedden en plaats voor een kinderbedje. Svinestien, de voormalige varkenstal (70 m2) biedt onderdak aan vier tot zes personen. Op de begane grond treft u de keuken en eetkamer met uitzicht op de binnenplaats, een slaapkamer met twee bedden en een badkamer. Op de eerste etage ligt de grote slaapkamer met vier slaapplaatsen en plek voor een kinderbedje. Er is uitzicht op het bos, het ruiterpad en de zonsondergang. U mag uw paard meenemen. Zij kunnen in het hooihotel overnachten (100 DKK per nacht).

Surroundings and activities

Het bos rondom de boerderij is de leefomgeving voor vossen, reeën, edelherten en vele soorten vogels. Het eiland is het noordelijkste vogelreservaat voor lepelaars. Ten noorden van de boerderij ligt het Limfjord waar u kunt zwemmen, zeilen en wandel- en fietsroutes beginnen. Vanaf Nibe is het tien minuten rijden naar het heuvelachtige moeraslandschap Himmerland, waar u prachtige wandelingen kunt maken. Nibe is een charmant, oud provinciestadje met strand, brouwerij, plezierjachthaven en een breed aanbod van winkels, supermarkten, restaurants en cafés. Aalborg kent vele culturele bezienswaardigheden en recreatieve voorzieningen zoals Aalborg Zoo, Karolinelund Tivoli en het Noord-Jutlandse Kunstmuseum. Verder vindt u in de omgeving: het Sebbersundstrand met speeltuin (3 km), het dorpje Barmer, de Sebber Golf Club (3 km) en het Rønbjerg vakantiecentrum met tropisch binnenbad. Het Noordzeestrand ligt op 40 kilometer en de stranden van het Kattengat op 60 kilometer.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

English, Danish

Selfcatering housingunit

Number of persons2-6Number of holiday units2Price smallest unit per weekper nacht o.b.v. 2p: 600-800 DKK per unit

Food

Sales of own produceBreakfast50-75 DKKDistance to supermarket1,5 km Distance to ecological food store10 kmDistance to restaurants10 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Horseriding

Facilities for playing outside

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Marked trails

Horseriding

Sailing

Children

Small live stock for children

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)33

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Farm production

A part-time farm

Organic or biodynamic farm

Pastural agriculture

Route description

Nearest cityAalborg (30 km)Nearest villageBarmer (1,5 km), Nibe (9 km)