1. Denmark
  2. Ærøskøbing (Ærø, Syddanmark)
  3. Vesteraas
image

Vesteraas

Location and atmosphere

Welkom op Vesteraas op het eiland Ærø. Deze Bed&Nature ligt aan de kust, in het natuurreservaat van de Voderup-klif. Ærø is gezegend met gemiddeld meer zonnige, droge dagen dan de rest van Denemarken. Het eiland wordt gezien als het grote voorbeeld op het gebied van duurzame energie. Het is koploper in het gebruik van zonne-energie. Nils en Maja hebben hier 20 hectare grond en de boerderij is sinds 1993 biologisch. De effecten daarvan zijn goed zichtbaar: er is meer diversiteit aan plantengroei en enkele insectensoorten zijn teruggekeerd. In 1996 is een experimentele, houten stal voor de Dexter-runderen gebouwd. Het vlees van deze koeien is te koop.

Facillities

De blauwe boerderij is in typisch Deense stijl gebouwd. Bij de verbouwing zijn duurzame bouwmaterialen gebruikt en de woning wordt verwarmd met biologische brandstof en zonnepanelen. De twee vakantiewoningen liggen slechts 250 meter van zee, hebben authentieke stijlkenmerken maar zijn verder aangepast aan alle moderne eisen van deze tijd. Beddengoed, handdoeken, biologisch afwas- en schoonmaakmiddelen, toiletpapier, thee- en vaatdoeken zijn bij de prijs inbegrepen. Neem bij voorkeur zelf biologische badproducten mee. Op de binnenplaats van de boerderij kunnen kinderen zich vermaken in de speeltuin met zandbak, schommels, speelhuisje en een trampoline. Gedurende de Deense schoolvakanties zijn de appartementen uitsluitend per week te huur vanaf zaterdagen. Als u voor een week huurt, dient u de woning schoon achter te laten of kunt u betalen voor de eindschoonmaak à 500 Deense Kronen (circa €60). Maja en Nils bieden verschillende activiteiten aan, zoals een Strandsafari: een wandeltocht langs de kust. Of voelt u meer voor een Zintuigensafari? Dat is een wandeltocht die in het teken van mindfulness staat. Afhankelijk van het seizoen kunt u meehelpen op de boerderij: de dieren voeren, onkruid wieden, meehelpen met hooien en fruit plukken.

Surroundings and activities

Ærøskøbing is één van de best bewaarde provinciedorpjes in Denemarken met karakteristieke huisjes uit de 17e eeuw. U vindt er kleine winkeltjes, gezellige cafés en een plezierhaven. Vanaf Ærøskøbing vaart een veerboot naar Svendborg (Funen). Søby ligt helemaal in het noorden en is de grootste scheepswerf van het eiland met vissersvloot. Søby ligt vlakbij Skjoldnæs Fyr, een mooie vuurtoren. Marstal in het zuiden is een typisch zeevaartdorp met scheepvaartmuseum. Langs de kustlijn vindt u talloze goede stranden en net buiten Ærøskøbing ligt het Vesterstrand met de bekende Ærøske-badhuisjes. Dit is een prima strand voor kinderen. Ærø is ook geschikt voor een fietsvakantie.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

English, German, Danish

Selfcatering housingunit

Number of persons12Number of holiday units2Price smallest unit per weekCa. €800-850, 7000 DKK per unitPrice largest unit per weekCa. €800-850, 7000 DKK per unit

Food

Sales of own produceBreakfastCa. €10 of 75 DKKDistance to supermarket7 kmDistance to restaurants7 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Natural swimmingpool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked cycle routes

Bicycles for rent

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)78,8 meter

Sea, beach, dunes, lagoon

Predominantly agricultural

Farm production

A part-time farm

Organic or biodynamic farm

Pastural agriculture, Horticulture, Fruticulture, Stock breeding, Poultry

Route description

Nearest villageVoderup, Ærøskøbing (7 km)