1. Germany
  2. Thüringen
  3. Weissensee
  4. Campingplatz Weissensee
image

Campingplatz Weissensee

Location and atmosphere

Deze gemoedelijke, middelgrote camping ligt in de Hainleite. De leiding van de camping is in handen van Elke Blachnik en Sabine Falley. De Hainleite bevindt zich iets ten zuidoosten van de Harz en van de Kyffhäuser. Het bosrijke gebied wordt doorsneden door talloze kleine riviertjes en u kunt dit onbekende landschap erg goed per kano ontdekken.

Facillities

De camping heeft zo'n 80 staanplaatsen, waarvan de helft voor permanent verblijf. De andere veertig plaatsen zijn voor tenten, campers en caravans. Maar u kunt ook een bungalow huren, waarbij u de keuze hebt tussen een basishuisje: dit is te vergelijken met een trekkershut met twee stapelbedden; of voor een iets luxer aangekleed huisje met eigen douche en toilet en eenvoudige keuken. Beide zijn voor vier personen. Voor de wat kinderrijker gezinnen is nog een apart huisje tot maximaal acht personen te huur. Er kan op het terrein uitgebreid gesport worden. In de omgeving kunt u fietstochten maken. Een zwembad is in de buurt. Op de camping zijn wat kleine dieren als cavia's en konijnen, maar ook geiten die graag door uw kinderen verzorgd willen worden. De campingwinkel verkoopt alle basisartikelen, maar er is ook een restaurant. U kunt van tevoren verse broodjes, een krant of een compleet ontbijt bestellen. Het sanitair is modern en er zijn voorzieningen voor rolstoelgebruikers, zoals aparte douche en toilet. Voor de was staan een wasmachine en droger tot uw beschikking. Voor de kinderen worden activiteiten georganiseerd, zoals een wandeltocht met picknick, knutselen of een kampvuur.

Surroundings and activities

In Weissensee zelf is een melkmuseum en een burcht, de Runneburg. In Leubingen ((8 km) kunt u een kano huren. Ten noorden van Weissensee liggen vier markante bouwwerken: Schloss Kannuwurf, Beichlingen, Hakenburg en Wasserburg Heldrungen. En op zo'n 30 km bevindt zich Naturpark Kyffhäuser met het Barbarossa Denkmal.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsiteyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches40prices per person€ 4Price tent per night€ 3,50-6Price caravan/camper per night€ 5Costs for use electricity per day€ 0,45Prices cabin or bungalow per week€ 140Price carparking€ 1,50

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationBreakfastLunchDinnerDistance to supermarket1 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Boatrent

Open-air swimming pool

Wintersports

Children

Small live stock for children

Playground

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Route description

Nearest citySömmerda (7 km)Nearest villageGünstedt (3 km)