1. Germany
  2. Bayern
  3. Riedenburg
  4. Landgasthof Kastlhof
image

Landgasthof Kastlhof

Location and atmosphere

De voormalige boerderij Kastlhof ligt aan de oever van het Rhein-Main-Donau Kanaal in het idyllische Altmühltal. Dit was ongeveer het laatste stukje waterweg - in 1992 was het klaar - dat werd aangelegd om de binnenscheepvaartroute tussen Rotterdam en de Zwarte Zee te voltooien. Reeds in de tijd van Karel de Grote werden er pogingen ondernomen, de Fossa Carolina! Gabriele, Herbert en hun twee zonen beheren de Kastlhof nu reeds in de vierde generatie.

Facillities

U heeft keuze tussen tweepersoonskamers of een verblijf op de camping. Een aantal van de kamers beschikt over een eigen badkamer. Bij de Gästezimmer is natuurlijk een energierijk ontbijt inbegrepen. Verblijft u in een tent of caravan, dan kunt u gebruik maken van de 'Brötchendienst', of u reserveert ook een plaatsje aan de ontbijttafel. Op de camping is er tevens een slaapzaal voor 12 personen. Voor uw boot is een aanlegsteiger en voor uw paard staan er boxen gereed. Na een dag fietsen, wandelen of varen, hoeft u niet lang te zoeken naar een eetgelegenheid. De Kastlhof zelf beschikt over een restaurant met 'Biergarten' waar u 's middags en 's avonds wordt verwend met Beierse specialiteiten.

Surroundings and activities

Het Altmühltal is bekend als eldorado voor fietsers en wandelaars en heeft een uitgebreid netwerk aan routes. In de omgeving zijn tal van klimmogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden. Als u nog nooit geklommen heeft, is het raadzaam eerst lessen te nemen in de dichtbij gelegen klimschool. In de omgeving van Riedenburg zijn enkele burchten, of restanten daarvan, te bezichtigen zoals het Burg Prunn. De dichtstbijzijnde grote stad is Regensburg, dat een kleine, maar fraaie collectie van circa 2000 jaar bouwnijverheid en architectuur herbergt.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsiteyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, English

Lodging

Number of persons20Number of rooms10Price single room per night40Price double room per night€ 60 Price includes breakfast

Group accommodation

Number of persons32Number of rooms11Prices on request

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches25Number of tent pitches25prices per person€ 6Costs for use electricity per day€ 2

Food

Own restaurant/canteenBreakfast€ 6Lunch€ 3,50-10Dinner€ 5,50-12Distance to supermarket5 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)350

Route description

Nearest cityRiedenburg (7 km)Nearest villageEssing (2 km)