1. Germany
  2. Bayern
  3. Füssen
  4. Eggensbergerhof
image

Eggensbergerhof

Location and atmosphere

De familie Eggensberger is een van de pioniers in deze regio op het gebied van de biologische landbouw. De boerderij ligt op 830 meter hoogte op een zuidhelling aan de voet van de Allgäuer Alpen. U hebt een schitterend uitzicht op de wereldberoemde koningskastelen, de Hopfensee en het imposante bergpanorama van de Allgäuer en Tiroler Alpen. De boerderij wordt verwarmd met zonnecollectoren en met houtsnippers. Er zijn koeien, Haflinger paarden, konijnen en katten aanwezig.

Facillities

Er worden vier appartementen verhuurd voor twee tot vier personen. Rustiek ingericht volgens Beierse stijl met veel hout. Alle faciliteiten zijn aanwezig, waaronder televisie en internetaansluiting. U krijgt een lekker ontbijt met kakelverse producten als boter, yoghurt, kaas, kwark en vleeswaren van eigen huis. De Eggensbergers drijven verderop ook een wellness-hotel met zwembad en sauna, waar u zich kunt laten verwennen met diverse behandelingen. Voor kinderen is de boerderij een spannende ontdekkingstocht door de natuur en de dierenwereld. Watersporters kunnen terecht op de Hopfensee. Een uitgebreid netwerk aan wandelroutes begint bij de voordeur.

Surroundings and activities

De omgeving biedt voor zowel de natuur- als cultuurliefhebber een ruime keuze. Een netwerk van goed bewegwijzerde wandel- en trekroutes leidt langs burchten, kastelen, kerken en kloosters. Bijzonder fascinerend zijn de koningskastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau bij Füssen en de basiliek van Ottobeuren. De historische kern van Füssen is zeker een bezoek waard. Fietsers kunnen op uitgelezen routes en in verschillende moeilijkheidsgraden hun conditie op de proef stellen. Populair zijn ook de berghuttentochten op goed gemarkeerde bergpaden. Het gebied is prima ontsloten met bergtreinen en stoeltjesliften, wat zowel het wandelen als het skiën en langlaufen in dit gebied enorm heeft gestimuleerd.

General information

Opening times accommodationyear round

Languages spoken

German, English

Selfcatering housingunit

Number of persons14Number of holiday units4Price smallest unit per week€ 336 per unitPrice largest unit per week€ 588 per unit

Food

Food-shop within accommodationSales of own produceDistance to supermarket3 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Boatrent

Bicycles for rent

Horseriding

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Tours of the farm

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Windsurfing

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Wintersports

Children

Small live stock for children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)830

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Pastural agriculture, Stock breeding

Route description

Nearest cityFüssenNearest villageHopfen