1. Germany
  2. Baden-Württemberg
  3. Knittlingen
  4. Stromberg Camping
image

Stromberg Camping

Location and atmosphere

Deze eco-camping ligt middenin het rustige cultuurlandschap Kraichgau en Stromberg in de stedendriehoek van Karlsruhe, Stuttgart en Heilbronn. Door de beschutte ligging in het dal tussen het Odenwald en het Zwarte Woud is sprake van een relatief mild klimaat. Daardoor heeft het gebied zich kunnen ontwikkelen tot belangrijke akker- en wijnbouwstreek. Bijzonder in de streek is de verbouw en verwerking van tabak.

Facillities

Deze tamelijk grote camping heeft, naast vaste gasten, ook plaats voor 50 tenten en een aantal caravans. Ook zijn er caravans te huur. Naast het riante buitenbad is er een speeltuin, een voetbalveld, een jeugdhonk, een midgetgolfbaan en een plaats voor een spelletje jeu-de-boule. Paardenliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de ponystal. In augustus biedt het project 'Kerk op pad' tal van christelijke aktiviteiten.

Surroundings and activities

De heuvelachtige omgeving tot 350 meter hoogte biedt prima mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. 's Avonds bezoekt u een van de 'Besenwirtschaften', kleine eetcafé's die eenvoudige streekgerechten serveren. In deze regio kunt u bijvoorbeeld genieten van Maultasche met een goed glas wijn. In de directe omgeving bevinden zich enkele culturele hoogtepunten. Verreweg de bekendste, sinds de Unesco het in 1993 op de werelderfgoedlijst heeft gezet, is het Cisterciënzer kloostercomplex Maulbronn (6 km). In het auto- en techniekmuseum in Sinsheim (33 km) kunt u een moderne relikwie van de burgerluchtvaart bezichtigen: een Concorde. En in Cleebronn (23 km) kunt u met de hele familie een dag doorbrengen in het pretpark Tripsdrill.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsiteyear roundReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches58Number of tent pitches50prices per person€ 5,50Price tent per night€ 6Price caravan/camper per night€ 6Costs for use electricity per day€ 1,50Caravan rental price per week€ 350

Food

Own restaurant/canteenDistance to supermarket5 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Horseriding

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Playground

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)320

Route description

Nearest cityKnittlingen (4 km)Nearest villageFreudenstein