1. Germany
  2. Baden-Württemberg
  3. Tübingen
  4. Neckarcamping Tübingen
image

Neckarcamping Tübingen

Location and atmosphere

Deze middelgrote camping ligt dichtbij het centrum van de oude universiteitsstad Tübingen. Van stedelijke hectiek merkt u echter niets op deze romantisch aan de oever van de Neckar gesitueerde camping. Er wordt veel waarde gehecht aan de bewuste omgang met energie. Sinds 2008 is de camping voorzien van zonnepanelen die zorgen voor warm water. Het verbruik van water en energie wordt zoveel mogelijk beperkt. Afval wordt natuurlijk gescheiden en voor recycling aangeboden.

Facillities

De camping beschikt over in totaal 135 plekken waarvan ongeveer een derde is gereserveerd voor tijdelijke gasten die met tent, camper of caravan een aantal dagen willen verblijven. Het grote openluchtzwembad met glijbanen ligt gelijk tegenover de camping. Daarnaast zijn er voor kinderen een kinderspeelplaats en kan er worden getafeltennist. 's Avonds en in het weekend biedt het campingrestaurant, met terras, specialiteiten uit de streek. Vanaf de camping kunt u bijvoorbeeld boottochtjes maken met een punter.

Surroundings and activities

De historische binnenstad van Tübingen ligt op maar een kwartier loopafstand van de camping. Sinds de 15e eeuw bepaalt de universiteit het beeld van deze jong gebleven, bruisende stad. De schilderachtige huizenfaçade met de Hölderlintoren aan de oever van de Neckar en talrijke culturele en historische bezienswaardigheden trekken veel bezoekers. Op de marktplaats, in het centrum van de binnenstad, staat één van de mooiste stadhuizen van Duitsland. Tübingen is veelzijdig met romantische steegjes en trapstraatjes, fraaie vakwerkhuizen, traditionele Weinstuben, studentenkroegen en verrassend originele winkeltjes. Ook groene recreatie is dichtbij: in het natuurgebied Schönbuch kunt u lange boswandelingen en fietstochten maken. Tegen de hellingen van het omringende heuvellandschap ontdekt u nog de sporen van wijnbouwactiviteiten die hier, vanwege de ongeschikte ondergrond, bijna helemaal verdwenen is.

General information

Opening times campsite28-03 t/m 31-10

Languages spoken

German, French, English

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches45Number of tent pitches30prices per person€ 5,50Price tent per night€ 4,20-7,80Price caravan/camper per night€ 9,90Costs for use electricity per day€ 3Caravan rental price per week€ 336

Food

Own restaurant/canteenDinner€ 5-17Distance to supermarket1 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Playground

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)340

Route description

Nearest cityTübingen
Nearest village