1. Germany
  2. Rheinland-Pfalz
  3. Dennweiler-Frohnbach
  4. Biohof Doll
image

Biohof Doll

Location and atmosphere

Deze biologische veehouderij ligt 30 kilometer ten noordwesten van de stad Kaiserslautern in het Westpfälzer Bergland en gedeeltelijk in het natuurgebied Preußische Berge. In het nabijgelegen landelijke dorpje Dennweiler-Frohnbach wordt de kerkklok traditiegetrouw nog steeds met de hand geluid. De boerderij ligt aan de voet van een brede vallei geflankeerd door een bosrijke heuvelrug. Biohof Doll is een ideaal vertrekpunt voor wandelaars en ruiters, maar ook een prima plek om een idee te krijgen hoe het biologisch boerenbedrijf reilt en zeilt.

Facillities

Er worden drie appartementen verhuurd, twee op de bovenverdieping en één gelijkvloers, die ook toegankelijk is voor rolstoelgangers. Eén appartement met balkon heeft capaciteit voor vier personen, de overige twee - waaronder die op de begane grond - zijn geschikt voor twee personen. Het voor gehandicapten aangepaste appartement heeft een ruime badkamer. Verder zijn alle verblijven voorzien van douche, keuken, wasmachine en satelliet-televisie. Kamers op de bovenverdieping hebben een telefoon. De drie appartementen kunnen op verzoek ook voor groepen tot 14 personen worden ingericht. Kinderen leren al spelend wat de natuur te bieden heeft, door van dichtbij het boerderijleven mee te maken en bijvoorbeeld mee te helpen bij de oogst. Ook u kunt zich laten rondleiden over de boerderij en de biologische producten van eigen teelt en kweek te proberen.

Surroundings and activities

In Burg Lichtenberg ( 3 km), Duitslands langste kasteelruïne, bevindt zich het Muzikantenlandmuseum. Dit vertelt de geschiedenis van de rondtrekkende muzikanten die tot de Eerste Wereldoorlog kenmerkend waren voor de Westpfaltse streek. Ook vindt hier het muziekfestival Tuten und Blasen plaats. Tevens treft u op het kasteel het Oertijdmuseum Geoskop aan. Ook zeer interessant is het Emigrantenmuseum in Oberalben (1 km), dat het opmerkelijke emigratieverleden vanuit de Pfalts naar de Nieuwe Wereld als thema heeft. Aan het Ohmbachmeer (20 km) vindt ’s zomers het Ohmbachseefest plaats. De lokale natuurbeschermingsbond NABU biedt excursies aan in de zogenaamde Naturschutsgarten. In het nabijgelegen Kusel kunt u het fraai vormgegeven bad- en recreatiepark bezoeken.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, English

Selfcatering housingunit

Number of persons8Number of holiday units3Price smallest unit per week€ 210 per unitPrice largest unit per week€ 348 per unit

Group accommodation

Number of persons14Number of rooms3Prices on request

Food

Sales of own produceDistance to supermarket5 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Horseriding

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)340

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Pastural agriculture, Stock breeding

Route description

Nearest cityKusel (6km)Nearest villageOberalben (1km)