1. Germany
  2. Saarland
  3. Losheim
  4. Ferienhäuser Bellana
image

Ferienhäuser Bellana

Location and atmosphere

Bellana bestaat uit vier luxueuze, ecologisch gebouwde chalets op een zonnige zuidhelling in het wat onbekende Saarland. Het geheel is bekroond met vier sterren. U heeft uitzicht over het Rissenthal en bevindt zich middenin Naturpark Saar-Hunsrück in het noordelijke, licht glooiende deel van het Saarland. Uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen, ouderen, natuurvorsers en paardenliefhebbers.

Facillities

De chalets bieden elk ruimte aan maximaal zes gasten. De keuken is voorzien van vaatwasser en oven. De flakkerende houtkachel, de smaakvolle houten meubelen en vloeren zorgen voor een comfortabele, landelijke charme. Op de begane grond bevinden zich een tweepersoons-slaapkamer met toegang tot de eigen tuin en een badkamer met vloerverwarming. Boven is een slaapkamer met tweepersoonsbed en slaapbank en een overloop met slaapbank, satelliet-televisie, dvd en een boekenkast. Verder is er nog een kamer met een wasmachine. Twee van de vier huizen zijn huisdiervrij. De tuin, die uitzicht biedt op het Rissenthal, is beplant met bananen, oleanders, rozemarijn, seringen en rozen en biedt de nodige privacy.

Surroundings and activities

De schilderachtige omgeving biedt alle ruimte aan wandelaars, fietsers, ruiters en gezinnen. De Schluchtenweg ofwel het Klovenpad, op twee minuten lopen, werd in 2006 uitgeroepen tot mooiste wandelpad van Duitsland. In 2007 werd de eveneens in de omgeving gelegen Felsenweg of Rotsenpad met dezelfde prijs bekroond. In het provinciestadje Merzig kunt u de Lotharinger boerderij-architectuur bekijken, als ook de oudste romaanse kerk aan de rivier de Saar, de Sint Peterskerk. Breng een bezoek aan het Wolvenpark, waar Werner Freund tussen de wolven leeft. Met het Losheimer stuwmeer is verkoeling altijd in de buurt. De steden Trier en Saarbrücken liggen beide op circa 50 kilometer afstand. Cultuur en natuur gaan hand in hand met een bezoek aan één van de vele tuinen van het unieke project Tuinen zonder Grenzen, waarvan er zes op minder dan 15 kilometer liggen. Ook een wandeling langs de steensculpturen van Steine an der Grenze loont zeer de moeite.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, English

Selfcatering housingunit

Number of persons24Number of holiday units4Price smallest unit per week€ 450 per unitPrice largest unit per week€ 802 per unit

Food

Distance to supermarket5 kmDistance to restaurants0,2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Horseriding

Facilities for playing outside

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Windsurfing

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Wintersports

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

smoking restricted or prohibited

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)245

Route description

Nearest cityMerzig (11 km)Nearest villageRissenthal (0,5 km)