1. Germany
  2. Saarland
  3. Nohfelden-Bosen
  4. Campingplatz Bostalsee
image

Campingplatz Bostalsee

Location and atmosphere

In natuurpark Saar-Hunsrück ligt Eco-Camping Bostalsee, vlakbij het gelijknamige stuwmeer. Als u van water en watersport houdt, komt u hier volledig aan uw trekken. In de Bostalsee kunt u naar hartenlust zwemmen, vissen, zeilen, duiken en surfen. U kunt er ook heerlijk op het strand liggen. De bosrijke, glooiende omgeving leent zich uitstekend voor prachtige fiets- en wandeltochten. De camping is van alle gemakken voorzien.

Facillities

Bostalsee is ruim aangelegd, met veel struiken en bomen voor schaduw en privacy. Er is plaats voor 400 caravans en er zijn mooie tentvelden. U kunt er ook een tent of caravan huren. De camping beschikt over een snackbar, een restaurant en een zelfbedieningswinkel. U kunt gebruik maken van sauna en solarium. Voor de kinderen zijn er speeltuinen, een sportterrein, en in de zomer is er een kinderclub.

Surroundings and activities

Saarland heeft behalve mooie natuur ook op het gebied van cultuur veel te bieden. Het stadje Sankt Wendel (18 km) is bekend om de 14de eeuwse basiliek met de graftombe van de heilige Wendelinus uit de 7de eeuw. In Tholey (10 km) kunt u de prachtige abdijkerk bezoeken en een kijkje nemen bij de Romeinse opgravingen. De ringwal van Otzenhausen (8 km) is een indrukwekkende Keltische verdedigingswal. In Merzig (40 km) kunt u het Wolvenpark bezoeken. Het Duitse edelsteenmuseum staat in Idar-Oberstein (32 km). U mag een bezoek aan de Völklinger Hütte (45 km), de belangrijkste, volledig behouden gebleven ijzersmelterij ter wereld (Unesco Werelderfgoed) niet missen. Ook Trier (55 km), de oudste stad van Duitsland met schitterende Romeinse monumenten, is een leuke stad om te verkennen.

General information

Opening times campsiteyear roundReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, Dutch, English

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches444Prices on request

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodation

Facilities

Campfire/barbecue

Boatrent

Bicycles for rent

Sauna/Turkish bath

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Playground

Open air children's pool

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

Pets allowed

Landscape characteristics

Route description

Nearest citySankt WendelNearest villageBosen