1. Germany
  2. Rheinland-Pfalz
  3. Holzbach (Simmern, Rhein-Hunsrück)
  4. Hoehenhof
image

Hoehenhof

Location and atmosphere

Door de enigszins afgezonderde ligging is de Höhenhof een eiland van rust in het heerlijke landschap van de Hunsrück. U treft hier een afgewogen combinatie van ontspanning en activiteit voor de hele familie. De boerderij is gespecialiseerd in paardrijvakanties en ook een ideaal tussenstation voor uw trektocht te paard. Verder treft u hier nog een bonte stoet aan andere dieren als koeien, geiten, kippen, varkens, cavia's, konijnen en de onvermijdelijke boerderijkatten. De Höhenhof is een paradijs voor kinderen en natuurliefhebbers.

Facillities

Op de Höhenhof vindt u vijf gezellige vakantiewoningen en twee romantische blokhutten. De accommodaties zijn van alle gemakken voorzien. Naast de boerderij liggen drie kampeerplekken met een schitterend uitzicht. Alle faciliteiten bevinden zich in een straal van 50 meter. Een oorspronkelijke natuurbelevenis is wel de overnachting in het hooihemelbed; overigens met hotelcomfort en ontbijtbuffet. Uw eigen paard heeft een plekje in de stal of de wei. Naast begeleide of onbegeleide paardrijtochten worden koets- en huifkartochten georganiseerd vergezeld van een stevige boerenlunch. Voor uw kleine grut zijn speelplekken in de schuur en buiten. Daarnaast zijn er nog talloze andere activiteiten mogelijk. Bijzonder zijn de blotevoetenwandelingen, waarbij de verschillende bodems ervaren worden. Een tocht door het rietdoolhof is een zinnenprikkelende ervaring. En een balletje boerengolf hoort ook tot de mogelijkheden.

Surroundings and activities

Deze regio biedt vele bestemmingen voor uitstapjes. In het historische Idar-Oberstein (44 km) bijvoorbeeld kunt u de kunst van de edelsteenbewerking volgen. Voor de kinderen is er het spannende spel van het edelsteen opgraven. In Bundenbach kunt u een leisteengroeve bezichtigen en in Simmern is een klimmuur en het jungledorp. De legendarische Loreley bij St. Goarshausen ligt op een half uur rijden. Hier gaat het verhaal van de nimf die met haar goudblonde lokken en haar wonderschone gezang vele schepen op de klippen joeg omdat de kapiteins er niet meer zo met hun gedachten bij waren. Het is nog steeds een ongeëvenaard uitzichtpunt over de druk bevaren Rijn.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German

Selfcatering housingunit

Number of persons35Number of holiday units7Price smallest unit per week€ 371 per unit

Group accommodation

Number of persons20Number of rooms1Price dormitory room per night€ 19,50 Price includes breakfast

Farm camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches3Number of tent pitches4prices per person€ 7Price per child (<12)€ 5Price tent per night€ 9Price caravan/camper per night€ 9Prices cabin or bungalow per day€ v.a. 53Prices cabin or bungalow per week€ v.a. 371

Food

Breakfast€ 8Dinner€ 15Distance to supermarket5 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Horseriding

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Tours of the farm

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

smoking restricted or prohibited

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)447

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Farm production

A full-time farm

Small, traditional and ecological farm

Stock breeding

Route description

Nearest citySimmernNearest villageHolzbach