1. Germany
  2. Rheinland-Pfalz
  3. Nasingen
  4. Altes Backhaus
image

Altes Backhaus

Location and atmosphere

Deze typische Eifelse boerderij stamt uit de 19de eeuw en is al generaties lang in de familie van de heer des huizes. Helmut en zijn vrouw Karin hebben het erfgoed de laatste jaren met veel liefde, vakmanschap en een schier tomeloze energie, prachtig gerenoveerd. Daarbij werd er alles aan gedaan om de elementen die karakteristiek zijn voor de bouwstijl in deze streek, te behouden. Het Altes Backhaus wordt omringd door een parkachtige tuin en grenst aan de heuvelachtige landerijen en velden van de zuidelijke Eifel.

Facillities

De drie bijgebouwen werden gerenoveerd tot gastenverblijven. Het Backhaus en de Heuboden hebben elk twee slaapkamers en bieden ruimte aan vier personen. In het Backhaus is de oude, stenen bakoven, nog altijd in gebruik, het warme middelpunt van de keuken. De Schmiede biedt ruimte aan twee personen en heeft een privéterras. In de voorraadkasten wacht een assortiment huisgestookt gedestilleerd en zelf gemaakte marmelades. In de grote tuin staan met mooi weer de ligstoelen klaar. Er is een sauna. Ook kan er tafeltennis, tafelvoetbal en biljart worden gespeeld. Het ontbijt wordt ’s ochtends in de gastenwoning geserveerd en is erg uitgebreid. De gastenverblijven kunnen desgewenst ook op basis van zelfverzorging worden gehuurd.

Surroundings and activities

Het dorpje Nasingen telt niet meer dan 50 inwoners en ligt midden in het prachtige Duits-Luxemburgse Natuurpark van de zuidelijke Eifel. Natuurgenieters en rustzoekers zullen hier net zo makkelijk aan hun trekken komen als wandelaars en getrainde fietsers. Het is hier flink heuvelachtig met korte, maar steile beklimmingen. De grens met Luxemburg is op slechts 5 kilometer. Daar bieden Vianden, Echternach en de stad Luxemburg volop vertier. Ook Trier is makkelijk bereikbaar. In de directe omgeving van Nasingen zijn verschillende restaurants.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German

Lodging

Number of persons10Number of rooms3Price double room per night€ 48-68 Price includes breakfast

Selfcatering housingunit

Number of persons10Number of holiday units3Please bring your own towelsPrices on request

Group accommodation

Number of persons10Number of rooms5Please bring your own towelsPrices on request

Food

Breakfast€ 7

Facilities

Sauna/Turkish bath

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Children

Playground

Special target groups

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Route description

Nearest cityVianden (Lux)
Nearest village