1. Germany
  2. Niedersachsen
  3. Freren
  4. Reiterhof Könning
image

Reiterhof Könning

Location and atmosphere

Even buiten het plaatsje Freren in het zuidelijke Emsland, ligt deze boerderij die ruiters als speciale vakantiedoelgroep heeft. De mooie dorpjes van het Emsland nodigen uit tot een rustige en ontspannen vakantie op een uurtje rijden van Oldenzaal. Zo'n 20 pony’s en paarden staan ter beschikking van de gasten. Behalve gezinnen komen hier alleen reizende kinderen (ouder dan 10 jaar) en groepen. Tijdens de schoolvakanties is er dagelijks een vaste paardrijdinstructeur op de boerderij aanwezig, die zich over de kinderen ontfermt en ook met ervaren ruiters de omgeving verkent.

Facillities

Er zijn negen ruime appartementen met in totaal 32 bedden, alle voorzien van een woon-slaapkamer, kitchenette, ruime badkamer met douche, televisie en draadloos internet. Sommige woningen hebben nog een aparte slaapkamer. De appartementen liggen alle aan een brede gang, opgesierd door schilderijen van lokale kunstenaars, die via een brede trap vanuit de receptie wordt bereikt. Tevens is er een ruime lobby met bar en een zaal waar, indien gewenst, het ontbijtbuffet kan worden genuttigd. Ook bevindt zich hier een grote keuken die door groepen gebruikt kan worden en een ruimte met wasmachine en droger. Voor gehandicapten is er een aangepaste kamer.

Surroundings and activities

In deze nagenoeg vlakke omgeving kunt u er heerlijk op los fietsen over de talrijke bewegwijzerde fietsroutes, bijvoorbeeld door het Frerener bos naar het Sallermeer. In de 80 kilometer noordelijker gelegen Emshavenstad Papenburg is een bezoek aan de Meyer scheepswerf, die faam maakt met het bouwen van gigantische cruiseschepen, een interessante dagtrip. Bezoek zeker ook het oude stadje Haselünne met zijn jeneverbranderijen. In Twist (40 km) aan de Nederlandse grens bij Schoonebeek komt u in het plaatselijke veenmuseum alles te weten over het belang van deze bodemsoort in de geschiedenis van het gebied. In de stad Lingen (15 km) kunt u op woensdag en zaterdag de wekelijkse markt bezoeken.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German

Lodging

Number of persons32Number of rooms9Price single room per night32Price double room per night€ 45

Group accommodation

Number of persons32Number of rooms9Prices on request

Food

Breakfast€ 7Distance to supermarket1 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Horseriding

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)91

Route description

Nearest cityLingen an der Ems (15 km)Nearest villageFreren (1 km)