1. Germany
  2. Niedersachsen
  3. Lage (Neuenhaus, Grafschaft Bentheim)
  4. Fiets Inn 'Herrlichkeit Lage'
image

Fiets Inn 'Herrlichkeit Lage'

Location and atmosphere

Lage is een kleine Nedersaksische gemeente in het grensgebied van het Grafschaft Bentheim en Twente. Het uit 1694 daterende ‘Ackerbürgerhaus’ staat midden in het oude centrum en is één van de oudste huizen van het dorp. In 1986 bouwden de huidige eigenaren het huis van de grond af aan weer opnieuw op. De ligging aan het riviertje de Dorfdinkel maakt de plek extra idyllisch. De wilde natuurtuin achter het huis grenst, behalve aan het water, aan een oud loofbos waarin ook een bijzondere reigerkolonie huist.

Facillities

Gasten kunnen kiezen uit twee suites en vier tweepersoonskamers. De suites, twee kamers die door een deur met elkaar zijn verbonden, bieden desgewenst ruimte aan vier personen. Alle comfortabele kamers hebben hun eigen sfeer en inrichting en een privé-badkamer met douche. Het uitgebreide ontbijt wordt in de ontbijtkamer beneden geserveerd. In deze ruimte kunnen gasten ook plaatsnemen in de fauteuils, televisie kijken en een drankje genieten. Bij mooi weer zoekt u een plekje in de natuurtuin. Herrlichkeit Lage heeft een eigen aanlegsteiger aan de Dinkel en u kunt tegen een geringe vergoeding de kano lenen.

Surroundings and activities

Lage ligt in de directe omgeving van Ootmarsum, het oudste stadje van Twente met een prachtig, historisch centrum. Door de ligging aan de Nederlandse grens, zijn er voor fietsers en wandelaars veel mogelijkheden voor uitgebreide zwerftochten aan weerszijden van de grens. Om het u makkelijker te maken, rijdt in de Grafschaft een fietsbus, die u met fiets en al mee kan nemen. Op de Vecht en de Dinkel kunt u kanoën, bijvoorbeeld naar Neuenhaus of richting Nederland. Rust en weelderige natuur, uitgestrekte bossen en waterpartijen, oude dorpjes en stadjes: u heeft het hier allemaal binnen handbereik.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German

Lodging

Number of persons16Number of rooms6Price single room per night59-70Price double room per night€ 88-100 Price includes breakfast

Group accommodation

Number of persons16Number of rooms6Prices on request

Food

BreakfastDistance to supermarket1 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Boatrent

Guided excursions in the surroundings

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Boatrent

Open-air swimming pool

Landscape characteristics

Route description

Nearest cityNeuenhaus
Nearest village