1. Germany
  2. Niedersachsen
  3. Sankt Andreasberg (Oberharz)
  4. Das Alte Haus
image

Das Alte Haus

Location and atmosphere

Das Alte Haus is gebouwd rond 1800 en ligt aan de rand van het stadje Sankt Andreasberg aan de flanken van het Harz-gebergte. De familie Van der Mast heeft het huis in zijn geheel en zoveel mogelijk ecologisch laten renoveren, zodat het nu een comfortabel, gezellig en licht huis is. De voorkant van het huis kijkt uit op het bergstadje. De woonkamer en de grote tuin aan de achterzijde zien uit op de bergen, bossen en weiden die zo kenmerkend zijn voor de Harz. Het achterste gedeelte van de tuin is Naturschützgebiet en staat vol met wilde bloemen, die bijen en vlinders aantrekken. Beregening gaat vanuit een ondergronds waterreservoir, dat zichzelf vult met regen- en smeltwater. De straat heet Schwalbenherd naar de zwaluwen die in mei komen nestelen, onder andere in de speciaal opgehangen nesten aan de voorgevel.

Facillities

Sinds wij het huis hebben laten verbouwen, heeft het overal centrale verwarming, een huiskamer met houtkachel, meerdere slaapkamers, een moderne keuken en twee luxe badkamers. De benedenverdieping is te huur voor een tot vijf personen. Komt u met een groter gezelschap, dan kunt u ook de bovenverdieping erbij huren. Daar kunnen nog eens vier personen slapen. Plus eventueel nog een kind op een matras of in een campingbedje. Er wordt altijd aan één partij verhuurd, u zult dus geen vreemden in huis tegenkomen.

Surroundings and activities

Natuur, buitensport, zilvermijnen, steile straatjes, vriendelijke mensen, kunst en lokale evenementen: dat is Sankt Andreasberg in een notendop. De wandelpaden beginnen achter het huis en bieden 200 kilometer bewegwijzerd wandelplezier, voor een groot deel door het Nationaal Park Harz. U komt door bossen en langs bloeiende weiden, loopt langs stuwmeren en mijnschachten. In Sankt Andreasberg is de zilvermijn Grube Samson tot Unesco Werelderfgoed uitgeroepen en te bezoeken. Ook het Harzer Roller Museum over de kanarieteelt, het Bergwerksmuseum over het leven van de mijnwerkers en het National Parkhaus, een hands-on natuurmuseum, zijn zeer de moeite waard. In de Scheune zijn regelmatig exposities van kunstenaars en in de kerk vinden vaak concerten plaats. De goed geconserveerde stad Goslar ligt op een half uur rijden en is een absolute aanrader met marktplein, vakwerkhuizen en museum voor moderne kunst. In Das Alte Haus is een kast vol informatie te vinden over de omgeving.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, Dutch, English

Selfcatering housingunit

Number of persons1-9Number of holiday units1Price smallest unit per week€ 700 (dit is een 'vanaf'-prijs) per unit

Food

Distance to supermarket0,5 kmDistance to restaurants0,5 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Detailed information on the environment

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Wintersports

Children

Highchair

Cot

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)573

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Route description

Nearest cityBraunlage, GoslarNearest villageSankt Andreasberg