1. Germany
  2. Niedersachsen
  3. Gleichen
  4. Pension zum Pferdebrunnen
image

Pension zum Pferdebrunnen

Location and atmosphere

Dit landelijk gelegen pension van Klaus en Anne-Bärbel is een ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen die van paarden houden. Uw gastgevers hechten veel waarde aan ecologie en gezelligheid. De speciale klimaatregeling met filters en een inrichting met veel hout en zonder vloerbedekking maakt het pension geschikt voor mensen met allergieën. Heeft u bepaalde dieetwensen, dan houdt Anne-Bärbel hier graag rekening mee.

Facillities

U kunt kiezen uit zes tweepersoonskamers met eigen toilet en douche en vier familiekamers. Dit zijn suites van twee geschakelde tweepersoonskamers en één bad. Daarnaast biedt de gezellige gastenkamer plek aan iedereen die spelletjes wil doen, een kletspraatje maken, televisie kijken of gewoon achterover wil leunen. Voor de kinderen is er volop ruimte in en rondom de boerderij, er is oppas en er zijn tal van activiteiten voor klein en groot. De ijslandpony's, katten, konijnen en cavia's moeten worden verzorgd en hond Nora houdt van een wandeling met de gasten. Daarnaast zijn er paardrijdcursussen voor beginners en gevorderden en kan er in de omgeving worden gewandeld en gefietst. Ook weven, spinnen en schilderen behoren tot de mogelijkheden. Zoveel activiteit vraagt om regelmatige energietoevoer. Pension zum Pferdebronnen verzorgt niet alleen uw ontbijt maar eventueel ook de lunch en het diner en veelal met producten van eigen grond.

Surroundings and activities

Weissenborn ligt in het natuurpark Gleichen en grenst aan de provincies Hessen en Thüringen. De streek is rijk aan historische steden zoals Duderstad en de universiteitsstad Göttingen. Het is een aaneenschakeling van talloze kastelen en kerken. De mogelijkheden voor sportieve activiteiten is bijna onbeperkt: zwemmen, wandelen, fietsen, golfen, boogschieten en midget-golfen. Het is er allemaal.

General information

ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German

Lodging

Number of persons28Number of rooms14Prices on request

Food

BreakfastLunchDinnerDistance to supermarket2 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Horseriding

Participation in daily farm-activities possible

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Small live stock for children

Cot

Landscape characteristics

Farm production

A part-time farm

Organic or biodynamic farm

Arable farming, Stock breeding

Route description

Nearest cityGöttingen (25 km)Nearest villageHeilbad Heiligenstadt (7 km)