1. Germany
  2. Niedersachsen
  3. Warmsen
  4. Bauernhof vor dem Moore
image

Bauernhof vor dem Moore

Location and atmosphere

De boerderij van Christina en Heinz ligt vlakbij een zogenaamd "moor". Dit kan een van nature moerasachtig landschap zijn, maar vaker is het door afgravingen van bijvoorbeeld turf lager komen te liggen waardoor het water moeilijker afgevoerd kan worden. Het is nu een afwisselend bos- en weidelandschap. Sinds zij deze boerderij in 1992 kochten, hebben zij getracht de omgeving weer terug te brengen in de oorspronkelijke staat. Door aanleg van heggen en aanplanting van bossen keren vogelsoorten en egels weer terug. Een aantal biotopen worden bevolkt door padden en kikkers. Weet u hoe de Duitse Shorthorn eruit ziet? Of bent u ooit een zadelvarken of een Belgisch baardkonijn tegengekomen? Op deze boerderij zullen niet alleen uw kinderen versteld staan over hoeveel verschillende soorten huisdieren hier te vinden zijn. De natuurlijke omgang van mens en dier is kenmerkend voor de boerderij van Christina en Heinz.

Facillities

Het kleine gezellige appartement beschikt over twee slaapkamers voor ouders en kinderen. Kampeerders op de mini-camping kunnen bij regen schuilen in een halfoverdekte ruimte en beschikken daarnaast over een eigen douche en toilet. In de schaduw van de fruitbomen in de grote tuin is het uitstekend toeven en 's avonds wordt dikwijls de barbecue aangemaakt. Op het paard Janosch kunnen uw kinderen rijlessen nemen en ook de andere dieren zoals het varken Prometheus en de geiten en schapen zullen uw kinderen aangenaam vermaken.

Surroundings and activities

Het grote moor vlak bij de boerderij is een paradijs voor ornithologen. Hier zult u vogelsoorten zien die u nergens anders tegenkomt. Verschillende overdekte en openlucht zwembaden nodigen uit tot een verfrissende duik. Voor wie heimwee naar de stad heeft, zijn Bremen en Minden met hun historische binnensteden een attractieve afwisseling.

General information

Opening times accommodation15-03 t/m 30-10ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, English

Selfcatering housingunit

Number of persons4Number of holiday units1Prices on request

Farm camping

prices per person€ 6,50

Food

Sales of own produceBreakfast€ 7,50Distance to supermarket8 kmDistance to restaurants8 km

Facilities

Campfire/barbecue

Tours of the farm

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Open-air swimming pool

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)45

Farm production

A part-time farm

Small, traditional and ecological farm

Pastural agriculture, Fruticulture, Forestry, Stock breeding, Poultry

Route description

Nearest city
Nearest villageWarmsen (4 km)