1. Germany
  2. Niedersachsen
  3. Göhrde
  4. Kenners Landlust
image

Kenners Landlust

Location and atmosphere

Deze voormalige boerderij in kenmerkende vakwerkstijl is nu een ecologische hotel. Het ligt in het uiterste noordoosten van Niedersachsen aan de rand van het 75 km2 grote Göhrde-woud. In het voorjaar maken kraanvogels hier een tussenstop en in de herfst weerklinkt het burlen van bronstige herten. De Göhrde is het grootste en vrijwel onbewoonde gemengd bosgebied van Noord-Duitsland. Vroeger was dit het favoriete jachtgebied van de Hannover koningen en de Pruisische keizers. De Elbe, ondermeer vanwege zijn natuurlijke uiterwaarden door de Unesco uitgeroepen tot biosfeerreservaat Elbtalaue, stroomt enkele kilometers verderop. Natuurpark Drawehn-Elbe biedt een gevarieerd landschap van stroomruggen en heuvels.

Facillities

Het hotel heeft 40 bedden verdeeld over 23 kamers voor één, twee of meer personen, evenals suites. Alle kamers hebben douche of bad en telefoon, sommige een terras en televisie op aanvraag. De gemeenschappelijke ruimtes bestaan uit een lobby met open haard, serre, kitchenettes en twee terrassen. Kenners Landlust heeft een ruim aanbod van activiteiten. U kunt meewandelen met de heer des huizes of een lezing bijwonen voor de open haard. Tijdens schoolvakanties, Pasen tot oktober, is het ‘Waldzeit’, en worden er voor kinderen tot 12 jaar avontuurlijke speurtochten georganiseerd. Verder aanwezig zijn een zandbak, trapveldje, speeltuin, tafeltennistafel en twee speelkamers (één apart voor kleuters). Ervaren therapeuten laten u graag genieten van een schoonheidsbehandeling met natuurproducten of van een shiatsu-, wholebody- of voetmassage. Het zwembad met sauna van de buren mag worden gebruikt. Er staan gevarieerde en smakelijke, biologische maaltijden op de menukaart en de kleine boerderijwinkel verkoopt ook biologische producten.

Surroundings and activities

Vanaf de accommodatie heeft u direct toegang tot de Göhrde, waar u gedurende de dag onder begeleiding of alleen door de bossen kunt dwalen. In Waldmuseum en jachtslot Göhrde kunt u kennismaken met de cultuurgeschiedenis van dit uitgestrekte bos, waarin de jacht een voorname plaats inneemt. Ook is er een opvang voor zieke roofvogels. Het op een eiland, in de oksel van de Elbe en een zijrivier gelegen luchtkuuroord Hitzacker (13 km) heeft, behalve gezonde lucht, ook historische bezienswaardigheden, zoals het oude tolhuis en vele vakwerkhuizen. Wijlen prins Claus werd hier in 1926 geboren en is er als buste vereeuwigd. De oude zoutstad Lüneburg met kenmerkende baksteengotiek ligt op 35 treinkilometers.

General information

Opening times accommodation27-12 t/m 30-11

Languages spoken

German, Spanish, French, English

Lodging

Number of persons40Number of rooms22Price single room per night55-91Price double room per night€ 86-144 Price includes breakfastHalf board includedFull board included

Food

Food-shop within accommodationBreakfastDistance to supermarket13 kmDistance to restaurants13 km

Facilities

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Wellness activities (massage, etc.)

Sauna/Turkish bath

Open-air swimming pool

Guided excursions in the surroundings

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Children

Small live stock for children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

Facilities for wheelchair users (toilet, shower, bathroom, kitchen, etc.)

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)57

Route description

Nearest cityHitzacker (12 km)Nearest villageGöhrde (1 km)