1. Germany
  2. Niedersachsen
  3. Hilgermissen
  4. Adelheidshof
image

Adelheidshof

Location and atmosphere

De voormalige boerderij Adelheidshof ligt ten zuiden van Hamburg, tussen Bremen en Hannover in het kleine dorpje Magelsen. Hier zijn straatnamen, autolawaai en winkelcentra ver te zoeken, maar in plaats daarvan vindt u stilte, frisse lucht en kunt u 's nachts genieten van een indrukwekkende sterrenhemel. Fietsen zijn in deze streek een belangrijk vervoermiddel en u kunt al meteen vanaf de voordeur van de Adelheidshof beginnen aan de Weser-fietsroute. U verbijjft in een voor deze regio typische boerderij uit 1900 van rode baksteen, die genoeg ruimte biedt aan gezinnen en groepen. De binnenplaats van de hofboerderij is de ontmoetingsplek waar u kunt barbecueën, spelen of ontspannen bij de gezellige vuurkorf. Als u behoefte hebt aan rust, dan kunt u plaats nemen in de tuin, op het terras, aan de vijver of in de schaduw onder een van de vele appelbomen. Onthaasten is het motto van de Adelheidshof.

Facillities

De twee appartementen en vier gastenkamers ademen een sprookjesachtige sfeer en niet alleen omdat zij zijn genoemd naar bekende sprookjes. De appartementen beschikken beide over drie slaapkamers, een grote woonkeuken en zijn voorzien van televisie en internetaansluiting. De gastenkamers zijn voorzien van eigen badkamers. Ondanks alle rust biedt de Adelheidshof gedurende het hele jaar ook culturele activiteiten zoals een kunstmarkt, tentoonstellingen, concerten en toneelstukken.

Surroundings and activities

Met de fiets bent u binnen een half uur in de Grafschaft Hoya, waar u het Heimatmuseum kunt bezoeken of 's zomers een toer met de historische trein Kaffkieker kunt maken. Voor paardenliefhebbers zijn in Verden een paardenmuseum en meerdere keren per jaar paardenwedstrijden te zien. Als u er een hele dag voor uittrekt, kunt u ook naar de kunstenaarskolonie Worpswede fietsen. Hier woonden en werkten vele bekende schilders zoals Paula Modersohn-Becker. U kunt er rondneuzen in talloze kleine galerieën en musea. Voor diegene die in augustus of september naar Magelsen komen, is een bezoek aan de bloeiende Lüneburger Heide bijna een verplichting.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, English

Lodging

Number of rooms4Price single room per night35Price double room per night€ 58

Selfcatering housingunit

Number of persons15Number of holiday units2Please bring your own bed linenPlease bring your own towelsPrices on request

Group accommodation

Number of persons22Number of rooms11Please bring your own bed linenPlease bring your own towelsPrices on request

Food

Breakfast€ 6Dinner€ 8,50Distance to supermarket3 kmDistance to restaurants4 km

Facilities

Campfire/barbecue

Wellness activities (massage, etc.)

Facilities for playing outside

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Boatrent

Open-air swimming pool

Health resort

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

(Partially) wheelchair accessible (ramp, doorsteps, stairlift, elevator, etc.)

smoking restricted or prohibited

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Route description

Nearest cityVerden (Aller)Nearest villageMagelsen