1. Germany
  2. Niedersachsen
  3. Thomasburg
  4. Campingplatz Heidehof Radenbeck
image

Campingplatz Heidehof Radenbeck

Location and atmosphere

Camping Heidehof in Radenbeck ligt tussen Lüneburg, de rivier Elbe en het Göhrde-woud. De camping is omgeven door velden en bossen in een idyllisch, zacht glooiend landschap. De Heidehof zelf is een meer dan 100 jaar oude boerderij, die een gezellige sfeer ademt. Het hoogwaardige sanitair is meerdere jaren achtereen door de Duitse verkeersvereniging ADAC met een prijs onderscheiden. De camping draagt het milieu hoog in het vaandel. Zo wordt alle elektriciteit opgewekt uit 100% hernieuwbare energiebronnen. Het kleinschalig verkavelde landschap en de plattelandsrust maken de omgeving uitermate geschikt voor wandelingen en fietstochten.

Facillities

De camping heeft 82 plaatsen, waarvan de meeste zijn verkaveld. Oude bomen geven de camping een landelijke sfeer. Het gezellige restaurant met buitenterras, gehuisvest in de oude hofboerderij, serveert avondmaaltijden. Een campingwinkeltje verkoopt broodjes en lokale producten. Verder is er een vijver met natuurlijk bronwater om in te zwemmen en een speeltuin. Tenten kunnen in de weide of op een gewone staanplaats worden opgezet. Huisdieren zijn toegestaan, mits goed onder controle gehouden.

Surroundings and activities

In de lokale bouwstijl zult u de voor de regio kenmerkende vakwerkarchitectuur herkennen. Een mooi voorbeeld hiervan is de oude watermolen in het nabijgelegen Wennekath. Nog ouder is de stenen kerk van Thomasburg of de prehistorische grafheuvels, die u midden in het landschap kunt aantreffen. Of wat dacht u bijvoorbeeld van een Draisinetochtje? Dit in vergetelheid geraakte vervoermiddel is in Bleckede nieuw leven ingeblazen. Met een Draisine, een pedaal- of handaangedreven kar op rails, kunt u de charme van een oud spoorwegtracé beleven. De Elbe stroomt niet ver van de camping door het prachtige biosfeerreservaat Elbtalaue, met zijn oude stroomruggen en verzande rivierbochten. Hier liggen verschillende lange-afstands-fietsroutes, waaronder de Mecklenburgische Seen Radweg en de Elberadweg. Imposant is ook de scheepshefbrug bij Scharnebeck in het Elbe-Seitenkanal, die schepen de 35 meter verschil in hoogte tussen de Elbe en het achterland laat overbruggen. Lüneburg, met zijn rijke verleden als ‘zoutstad’ en baksteengotiek, ligt op nog geen 20 kilometer.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNot possible or not necessary, but desirable

Languages spoken

German, French, English

Nature camping

Total number of pitches82prices per person€ 5Price tent per night€ 2-3Price caravan/camper per night€ 4-6Costs for use electricity per day€ 2Price carparking€ 0-2

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationDistance to supermarket10 kmDistance to restaurants0 km

Facilities

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Horseriding

Boatrent

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Children

Playground

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)50

Route description

Nearest cityLüneburg (17km)Nearest villageThomasburg (2km)