1. Germany
  2. Niedersachsen
  3. Tostedt
  4. Campingplatz Tostedt
image

Campingplatz Tostedt

Location and atmosphere

Ver weg van het verkeerslawaai, ergens tussen Bremen en Hamburg, ligt de rustige camping Tostedt. Een heerlijk adres voor een ongedwongen vakantie. Hier treft u geen postzegels aan als plaats voor uw tent of caravan, maar ruim bemeten percelen tot wel 150 m2. Eigenaar Gerhard Friederich vindt het belangrijk dat zijn camping duurzaam wordt beheerd. De stroom die verkregen wordt is een combinatie van zonne- en windenergie, waterkracht en uit biomassa.

Facillities

De camping biedt plaats aan vijf tenten en 23 caravans en campers. Er zijn schaduwrijke plekken of juist zonnige plaatsen. Aan u de keuze! Op warme dagen kunt u verkoeling zoeken in het bronwater van het natuurzwembad dat maarliefst 47 bij 15 meter groot is. Kikkers zorgen er voor natuurlijke animatie. De camping heeft een aantal stallingplaatsen voor uw caravan of camper. Wel zo makkelijk als u toch besluit regelmatig terug te keren naar deze leuke plek. Nog een aardige bijkomstigheid is de kostenloze toegang tot het Wifi internet.

Surroundings and activities

Wilt u het lome en landelijke eens een dagje verruilen voor wat meer drukte en cultuur? Steden als Hamburg en Bremen zijn binnen een uur bereikbaar en bieden u musea, theaters, dierentuinen, winkels en bedrijvige havens. De grootste modelspoorbaan bevindt zich in Hamburg en is een publiekstrekker voor jong en oud. In de nabijheid van de camping kunt u fietsen huren en een heerlijke tocht maken over de Lüneburger Heide. Leuk en leerzaam voor kinderen is het Freilichtmuseum am Kiekeberg in Ehestorf. Hier krijgt u een indruk van het leven van de vroegere bewoners van de Lüneburger Heide tussen 1600 en 1950.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, English

Nature camping

Total number of pitches28Number of tent pitches5prices per person€ 4Price caravan/camper per night€ 10

Facilities

Open-air swimming pool

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Horseriding

Open-air swimming pool

Tennis court

Special target groups

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)60

Route description

Nearest cityHamburg (49 km)Nearest villageWistedt (2,5 km)