1. Germany
  2. Sachsen
  3. Striegistal
  4. Uni im Bauernhaus
image

Uni im Bauernhaus

Location and atmosphere

Uni im Bauernhaus is dé tip voor natuurliefhebbers met interesse voor cultuur. Andreas Müller en Elisabeth Letocha hebben bij de inrichting van deze oude boerderij overwegend gebruikgemaakt van natuurlijke materialen. Ze hebben een speciaal waterzuiveringssysteem, een composttoilet, een systeem voor opvang van regenwater en zonnecollectoren voor het verwarmen van het water.

Facillities

In de Uni im Bauernhaus kunt u een kamer of appartement huren, maar u kunt er ook uw tentje opzetten. Voor de Winnetou-aanhangers bestaat er zelf de mogelijkheid om in een tipi te verblijven. Hebt u eens geen zin om te koken? Dan kunt u dit helemaal overlaten aan de gastheer en zijn team. De volledige naam van de accommodatie geeft het al aan: in de Universitas im Bauernhaus kunt u diverse seminars volgen over natuur en milieu. Voor cultuurliefhebbers is er KiK oftewel Kunst im Kuhstall. Voor meer informatie over de seminars en de agenda van KiK kunt u het beste contact opnemen met Ulrich Müller.

Surroundings and activities

De boerderij ligt in het beschermde natuurgebied Aschbachtal en het wandelgebied Striegistal. In de omgeving kunt u zwemmen in het openluchtzwembad of in het meer. Verder kunt u er fietsen (fietsen te huur), volleyballen, watersporten en wandelen: er zijn diverse gemarkeerde wandelroutes. Maak zeker een dagexcursie naar Dresden om daar de beroemde Semper Opera, de herbouwde Frauenkirche of de Zwinger te bezoeken.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsiteyear roundReservationNecessary during high season

Languages spoken

German, English

Lodging

Number of persons25Number of rooms10Price single room per night28Price double room per night€ 26 Price includes breakfast

Selfcatering housingunit

Number of persons7Number of holiday units2Price smallest unit per week€ 200 per unitPrice largest unit per week€ 450 per unit

Farm camping

Total number of pitches4Number of tent pitches6prices per person€ 8Price caravan/camper per night€ 5Price carparking€ 2

Food

Own restaurant/canteenBreakfast€ 6Lunch€ 7Dinner€ 8Distance to supermarket3 kmDistance to restaurants5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Horseriding

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Children

Small live stock for children

Open air children's pool

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)396

Route description

Nearest cityFreibergNearest villagePappendorf