1. Germany
  2. Sachsen
  3. Altenberg
  4. Milchschafhof Bärenstein
image

Milchschafhof Bärenstein

Location and atmosphere

Deze biologische schapenboerderij ligt in de Sächsische Schweiz, een streek die met het Elbsandsteingebirge een in geologisch opzicht uniek landschap laat zien. Dit gebergte is een oostelijke uitloper van het Ertsgebergte, dat de natuurlijke grens met Tsjechië vormt. De boerderij ligt twee kilometer buiten het dorpje Bärenstein, dat zijn naam dankt aan een 898 meter hoge basalt-tafelberg. De in 1946 gebouwde hofboerderij heeft een eigen kaasmakerij, een kleine boerderijwinkel en stallen voor zo’n 45 schapen. Van de lente tot de herfst wroeten er een paar vrijlopende zwijnen rond. De boer fokt zwarte Oost-Friese stamboekschapen. Van de melk worden yoghurt en kaas gemaakt, maar ook de huid, de wol en het vlees worden tot allerlei producten verwerkt.

Facillities

Er is één appartement met slaapkamer voor twee personen en een woonkamer met een slaapbank voor eveneens twee personen. Verder zijn aanwezig een badkamer met douche en toilet, een keuken met zithoek, fornuis en een koelkast. Lakens en handdoeken zijn inbegrepen. Afhankelijk van het seizoen zijn verse producten als schapenkaas, yoghurt en de vleesproducten van schapen en varkens verkrijgbaar. De boer geeft u graag een rondleiding over de boerderij en als tegenprestatie kunt u hem helpen bij het tellen of melken van de schapen.

Surroundings and activities

Het natuurlandschap is enorm veelzijdig. U treft hier uitgestrekte bossen, bergweiden, moerassen en een uniek tafelberglandschap aan. In de wijde omgeving en tot ver over de grens met Tsjechië zijn er vele gemarkeerde wandel- en langlaufpaden. Langlaufen en skiën zijn gebruikelijke manieren van vervoer in dit gebied, dat bekend staat om zijn strenge en langdurige winter met veel sneeuw. Een greep uit de verdere mogelijkheden: een bezoek aan het Georgenfelder Hochmoor in natuureservaat Geisingberg, de Burg Weesenstein met museum en brouwerij, horlogestad Glashütte met zijn klokkenmuseum, slot Lauenstein met valkerij en Osterzgebirgsmuseum en de bezoekersmijn in Zinnwald. Dresden ligt op 35 kilometer afstand.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, English

Selfcatering housingunit

Number of persons4Number of holiday units1Price smallest unit per week€ 245-266 per unit

Food

Food-shop within accommodationSales of own produceDistance to supermarket2 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Tours of the farm

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Open-air swimming pool

Indoor swimming pool

Health resort

Wintersports

Children

Playground

Highchair

Special target groups

smoking restricted or prohibited

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)500

Farm production

A full-time farm

Organic or biodynamic farm

Pastural agriculture, Stock breeding

Route description

Nearest cityAltenberg (12km)Nearest villageBärenstein (2km)