1. Czechia
  2. Zlín
  3. Dolní Bečva (Vsetín, Moravië)
  4. Kemp pod Lipami
image

Kemp pod Lipami

Location and atmosphere

Camp Pod Lipami is een eenvoudige, kleinschalige camping in Dolní Bečva, niet veraf gelegen van het berggebied Beskiden, dat weer onderdeel is van de Karpaten. De bergen zijn befaamd om het natuurschoon en trekken ‘s zomers vele wandelaars en in de winter skiërs. U kunt er vanuit de camping direct op uit trekken. De oorspronkelijke bewoners in dit gebied kwamen uit de Roemeense landstreek Walachije en hebben met de bijzondere houten bouwstijl in deze streek overal hun sporen nagelaten.

Facillities

Op de camping is een overdekte ruimte waar u terecht kunt bij slecht weer. In het dorpje Dolní Bečva vindt u een supermarkt voor de nodige boodschappen en enkele restaurants. In de rivier de Bečva op 200 meter kunt u lekker zwemmen.

Surroundings and activities

In de bosrijke omgeving van de camping kunt u heerlijk wandelen en fietsen. U kunt naar de houten kapel, die is gebouwd volgens de Walachijse traditie, op de top van de Radhošť waar de oude Slaven hun god Radegast aanbeden. De 1018 meter hoge berg Pustevny met de uit de 19e eeuw daterende vakantiehuizen van de hand van architect Dušan Jurkovič en voorzien van prachtig houtsnijwerk is vanuit Frenstat nad Radhostem met een stoeltjeslift bereikbaar. Daarnaast zijn er schitterende wandelroutes, die u over de belangrijkste bergkam van dit gebied voeren. In Rožnov pod Radhoštěm is het uit 1924 daterende Walachijse openluchtmuseum, tegenwoordig een nationaal cultureel monument, waar bijzondere houten gebouwen en ambachten te bekijken zijn. In Karolinka kunt u een bezoek brengen aan de glasfabriek.

General information

Opening times campsite15-06 t/m 31-08ReservationNecessary during high season

Languages spoken

English, Czech, German

Nature camping

prices per person€ 1,50Price tent per night€ 2Price caravan/camper per night€ 2Costs for use electricity per day€ 2Price carparking€ 1,50

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationDistance to supermarket0,5 kmDistance to restaurants0,5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Boatrent

Open-air swimming pool

Health resort

Wintersports

Special target groups

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)422

Farm production

Small, traditional and ecological farm

Route description

Nearest cityRožnov pod Radhoštěm Nearest villageDolní Bečva