1. Czechia
  2. Hradec Králové
  3. Sobotka (Jičín, Boheems Paradijs)
  4. Farma Lavice
image

Farma Lavice

Location and atmosphere

In het schilderachtige landschap van Český Ráj, vroeger ook wel liefkozend Terra Felix of het gelukzalige land genoemd, kunt u op het een hectare grote terrein van deze stijlvolle vakwerkboerderij kamperen. Op het boerenerf loopt een koe, wat varkens, een paar geiten, enkele kippen en ook een hond en een kat rond. Verder kunt u hier vooral genieten van de kleinschaligheid, de natuur en de rust.

Facillities

Er is een klein kampeerterrein voor acht tenten of caravans en een sanitairgebouw met sauna. Parkeren kan op het terrein, maar het is soms lastig om het veld op en af te rijden. Er is een gezellige vuurplaats voor de koudere avonden. Verkoeling vindt u in het kleine zwembad op de camping of in de buurt, bijvoorbeeld in het zwembad Pelíšek. Dit zwembad wordt gevoed door een riviertje iets verderop. Restaurants en winkels vindt u in Sobotka of in Jičín.

Surroundings and activities

De omgeving van de boerderijcamping, het Boheems Paradijs, biedt mooie fietspaden, zowel gemakkelijk als wat moeilijker begaanbaar. Vlakbij vindt u de prachtige zandsteensculpturen van de Prachovské Skály, bereikbaar via diverse wandelroutes. Sobotka is bekend vanwege het mooie barokke kasteel Humprecht uit de 17e eeuw en de typische houten huizen uit de 18e eeuw. Niet ver hiervandaan ligt ook de indrukwekkende gotische burcht Kost, die in de 14e eeuw werd gebouwd en nog de kasteelruïne van Trosky, die is gebouwd op twee oude vulkaanpijpen met namen als Panna en Baba.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsiteyear round

Languages spoken

English, Czech, German

Farm camping

Total number of pitches8Number of tent pitches8prices per person€ 1,80Price tent per night€ 2,60Price caravan/camper per night€ 3,60Costs for use electricity per day€ 1,10Price carparking€ 2,20

Food

Distance to supermarket3 kmDistance to restaurants3 km

Facilities

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Open-air swimming pool

Children

Small live stock for children

Open air children's pool

Special target groups

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)360

Farm production

Small, traditional and ecological farm

Route description

Nearest cityJičin (11 km)Nearest villageSobotka (3 km)