1. Czechia
  2. Hradec Králové
  3. Světlá nad Sázavou (Oost-Bohemen)
  4. Camping Žebrákov
image

Camping Žebrákov

Location and atmosphere

Camping Žebrákov ligt prachtig in een heuvelachtig landschap met afwisselend weilanden en bossen bij Světlá nad Sázavou. De boerderij van de Svitáks is van oorsprong een familiebedrijf. De huidige eigenaar, Franz Sviták, houdt een klein aantal koeien, een paard en wat kleinvee. Het veevoer voor zijn dieren verbouwt hij zelf.

Facillities

Bij de boerderij zijn drie velden met ruime kampeerplaatsen voor tenten en caravans. Direct naast de camping is een groot grasveld, geschikt voor allerlei balsporten en andere activiteiten. Voor de kleine kinderen staan er schommels, een draaimolen en een wip. Ook kunnen ze met de honden en poezen spelen. De jeugd mag boer Franz op de boerderij helpen en met de tractor meerijden. In het bos naast de camping kunnen hutten gebouwd worden. Op de camping is één centrale kampvuurplaats, waar bijna elke avond wel een kampvuur wordt ontstoken. Tsjechië kent veel amateurmusici, die het leuk vinden op de camping te komen spelen. Op het mededelingenbord staat aangekondigd wanneer en welke muzikant bij het kampvuur zal spelen. De gasten zorgen zelf voor het hout. Aan de camping ligt een zwemmeertje met een ligwei. Ook kan er in de rivier de Sázava (4 km) gezwommen worden. Als de kippen goed hun best hebben gedaan, kunt u op de boerderij eieren kopen. Uw wasgoed kunt u op de boerderij afgeven om te wassen. Er is wifi aanwezig.

Surroundings and activities

Vanaf de camping loopt u direct een groot bos met veel wandel- en fietspaden in. In de omgeving van Světlá nad Sázavou ligt een groot aantal plaatsen die het bezoeken zeker waard zijn. In het stadje Ledeč nad Sázavou, aan de rivier de Sázava, lijkt de tijd stil te staan. U wandelt vanaf het marktplein over de brug over de Sázava naar het hoger gelegen kasteel. Verder zijn de oudste mijnstad van Tsjechië, Jihlava; de oude zilverstad Kutná Hora; en Tasice, met Europa’s oudste glasblazerij uit 1796, bijzondere plaatsen om te bezoeken. Vanuit Svetlá zijn er goede openbaar vervoer-verbindingen met de omgeving en ook naar Praag.

General information

Opening times campsite15-04 t/m 15-10

Languages spoken

Dutch, English, Czech, German

Farm camping

prices per person€ 3Price tent per night€ 3Price caravan/camper per night€ 3Costs for use electricity per day€ 3,50Price carparking€ 2

Food

Sales of own produceDistance to supermarket2,5 kmDistance to restaurants2,5 km

Facilities

Campfire/barbecue

Horseriding

Facilities for playing outside

Participation in daily farm-activities possible

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Indoor swimming pool

Children

Small live stock for children

Playground

Open air children's pool

Special target groups

Member of WWOOF (Willing Workers On Organic Farms)

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)481

Farm production

Small, traditional and ecological farm

Pastural agriculture, Arable farming, Stock breeding

Route description

Nearest cityLedeč nad Sázavou (10 km)Nearest villageSvetlá (2,5 km)