1. Czechia
  2. Ústí nad Labem
  3. Hřensko (České Švýcarsko, Noord-Bohemen)
  4. Kemp Mezní Louka
image

Kemp Mezní Louka

Location and atmosphere

Kemp Mezní Louka ligt binnen de grenzen van het natuurpark České Švýcarsko of Boheems Zwitserland. Het is een natuurkampeerterrein dat volgens de regels van het park werkt. Het kampeerterrein is erg in trek bij de Tsjechen zelf die er vooral in de weekends naar toe trekken om in het natuurpark te wandelen.

Facillities

Mezní Louka telt naar schatting 50 plekken op een redelijk steil oplopend grasveld. Er is ruime keuze uit zon- en schaduwplekken. Alleen bij de beek en rond de grote vuurplaats beneden zijn enkele plekken voor kleine caravans en campers mogelijk. Verspreid over het terrein staan ook kleine blokhutjes. De voorzieningen op de camping zijn eenvoudig, sober maar functioneel en schoon. Het is op deze camping, door de gesteldheid van het terrein, onmogelijk uw auto bij de tent te parkeren.

Surroundings and activities

Het natuurpark České Švýcarsko ligt ingeklemd tussen de Elbe, het Elbsandsteingebergte en het Ertzgebergte. Het wordt ook wel Boheems Zwitserland genoemd. In de tijd dat de nouveau riche als gevolg van de industrialisatie meer geld te besteden kreeg en vaker op vakantie ging, werden veel gebieden uit marketingoverwegingen naar het zeer tot de verbeelding sprekende Zwitserland vernoemd. České Švýcarsko lijkt nergens op Zwitserland, maar het is een prachtig natuurgebied met bizarre zandsteenzuilen en een enorm netwerk aan wandelroutes. Het symbool van het park is de Pravčická Brána, de grootste natuurlijke zandsteenbrug van Europa. Door erosie is de brug inmiddels niet meer toegankelijk voor het publiek. Aan de Duitse kant van de grens vindt u een drukbezocht maar knap staaltje architectuur: de Bastei, een burchtruïne die op de toppen van de met een brug verbonden zuilen is gebouwd. Děčín is een middelgrote stad die voor bijna 100% op aardwarmte functioneert. Belangrijkste bezienswaardigheden zijn het kasteel met rozentuin, de Heilige Kruiskerk, de synagoge en enkele monumentale bruggen over de Elbe.

General information

Opening times campsite02-04 t/m 31-10ReservationNecessary during high season

Languages spoken

English, Czech, German

Nature camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches± 50Number of tent pitches± 50prices per person€ CZK 74 (kinderen 50%) = € 3,10 (1,55 €)Price tent per night€ CZK 93-133 = € 3,90-5,60Price caravan/camper per night€ CZK 202 = € 8,50Costs for use electricity per day€ CZK 141 = € 5,90Prices cabin or bungalow per week€ op aanvraagPrice carparking€ CZK 35-93 = € 1,50-3,90

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationDistance to supermarket7 kmDistance to restaurants0,2 km

Facilities

Campfire/barbecue

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)280

Route description

Nearest cityDěčín (26 km)Nearest villageHřensko (7 km)