1. Czechia
  2. Hradec Králové
  3. Velešín (Český Krumlov, Zuid-Bohemen)
  4. Guesthouse Rajka
image

Guesthouse Rajka

Location and atmosphere

Op een heuvel, aan de rand van het dorpje Mojné, vindt u Guesthouse Rajka dat paradijsvogel in het Tsjechisch betekent. Deze rustieke boerenhoeve uit de 19e eeuw is volledig gerenoveerd met behoud van het authentieke karakter. Zo staan in twee gastenkamers nog de troggen van de vroegere koeienstal. Een voormalige stal is omgebouwd tot recreatieruimte: de kantyna. In het seizoen kunt u de kersen, bessen, pruimen, appels, peren en walnoten uit eigen tuin proeven.

Facillities

Rondom de begroeide binnenhof liggen twee appartementen, drie gastenkamers, de kantyna, het sanitair en in het midden is de vuurplaats. De twee appartementen zijn geschikt voor vier à zes personen en beschikken over eigen sanitair. De kamers zijn geschikt voor twee tot vijf personen en u maakt gebruik van het sanitair naast de kamers. U kunt kamperen in het veld achter de boerderij in de schaduwrijke boomgaard en met prachtig uitzicht op de korenvelden. Gasten van de kamers kunnen ook gebruik maken van de kookgelegenheid in de kantyna. U kunt gebruikmaken van een wasmachine en lijnen om buiten de was te drogen.

Surroundings and activities

Český Krumlov (8 km) is een historisch stadje met tal van musea en culturele activiteiten. Het bekendste is het Slavnosti pětilisté růže-festival. Dit wordt elk jaar gehouden in het zonnewende-weekend. Tijdens het feest verandert het in een middeleeuwse stad. Er vinden in het kasteel en bij de rivier dans- en theatervoorstellingen plaats. Het gebied is rijk aan kloosters en kastelen zoals het Rožmberk kasteel uit 1253, het Cisterciënzerklooster van Zlatá Koruna (1263) en Vyšší Brod (1259) en het kasteel bij Hluboká nad Vltavou. Mojne ligt in heuvelachtig landschap vlakbij het beschermde natuurgebied Blanský les: ideaal om te wandelen of fietsen en om de uitkijktoren op de Klét (1084 m) te bezoeken. De rivier Moldau of Vlatva passeert op vier kilometer en u kunt er kanoën, raften en zwemmen. Op een half uur rijden ligt het Lipno-meer, geschikt om op te zeilen, waterskiën, surfen, zwemmen en voor boottochten.

General information

Opening times accommodation23-06 t/m 03-09Opening times campsiteyear roundReservationNecessary during high season

Languages spoken

Dutch, English, Czech, German

Lodging

Number of persons10Number of rooms3Prices on request

Selfcatering housingunit

Number of persons10Number of holiday units2Price smallest unit per week€ 205 per unitPrice largest unit per week€ 488 per unit

Farm camping

Total number of pitches18Number of tent pitches18prices per person€ 4,50Price tent per night€ 8,75Price caravan/camper per night€ 8,75Costs for use electricity per day€ 4Caravan rental price per week€ 15 per nacht

Food

Distance to supermarket2 kmDistance to restaurants1,5 km

Facilities

Wifi

Campfire/barbecue

Bicycles for rent

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Indoor swimming pool

Children

Playground

Open air children's pool

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)553

Farm production

A part-time farm

Small, traditional and ecological farm

Fruticulture

Route description

Nearest cityČeské BudějoviceNearest villageCesky Krumlov (8 km)