1. Czechia
  2. Jižní Čechy
  3. Český Krumlov (Zuid-Bohemen)
  4. Camping Chvalšiny
image

Camping Chvalšiny

Location and atmosphere

Chvalšiny is een gezellige gezinscamping van Nederlandse eigenaren in Zuid-Bohemen. De camping ligt tussen het dorp Chvalšiny en de omringende bossen op een terrassenterrein met fraaie uitzichten. Via verharde wegen is de camping uitstekend te bereiken, ook met de caravan.

Facillities

De camping is 7,5 hectare groot en heeft 130 gemarkeerde plaatsen van minimaal 120 vierkante meter. In het meertje op de camping kan gezwommen worden. Er zijn speeltoestellen, een vuurplaats, een beachvolleybal- en een voetbalveld. Ook is er een grote hooischuur met vier tafeltennistafels, een basket en een recreatieruimte. Afkoelen kan in het grote zwembad. In de kiosk kunt u terecht voor eerste levensbehoeften, verse broodjes en een Nederlandse krant. Op het terras kunt u genieten van een drankje en van een eenvoudige, maar smakelijke maaltijd. Er is gratis wifi op de camping. Op loopafstand in Chvalšiny is een supermarkt en zijn er enkele restaurants.

Surroundings and activities

Beeldbepalend in het landschap van Zuid-Bohemen is het stuwmeer van Lipno. Dit meer ontstond in 1959 bij de aanleg van een stuwdam in de Moldau. Het meer is 45 kilometer lang en op sommige plaatsen 10 kilometer breed. U kunt er uitstekend roeien, waterskiën, zeilen, kanovaren, surfen en zwemmen. In het dal van de kronkelende Moldau of Vltava ligt het oude stadje Český Krumlov, dat sinds 1992 op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Het historische centrum is via bruggen en steegjes bereikbaar. Aan het oude marktplein valt direct het raadhuis in Renaissance-stijl op. Vlakbij staat de grote Vituskerk uit de 15e eeuw. Al wandelend door de oude, hobbelige straatjes komt u onvermijdelijk uit aan de poort van het uit 1235 daterende kasteel met ruim driehonderd vertrekken en vijf binnenplaatsen. Het centrum is 's avonds feeëriek verlicht. Vanuit het centrum kunt u te voet een bezoek brengen aan de grafietmijn Grafitovy Dul. Op de top van de Klet (1088 meter) staat de oudste stenen uitkijktoren van Bohemen (1825) en een sterrenwacht. De top is te bereiken via goed bewegwijzerde wandelpaden, of met de kabelbaan.

General information

Opening times accommodationyear roundOpening times campsite18-04 t/m 15-09ReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Dutch, English, Czech, German

Selfcatering housingunit

Number of persons6Number of holiday units1Please bring your own towelsPrice smallest unit per week€ 350-845 per unit

Normal camping

Accommodation for rent (such as a cabin, tent, yurt, gypsy wagon, trailer or caravan) etc.Total number of pitches130Number of tent pitches130prices per person€ 4,50Price tent per night€ 11-15Price caravan/camper per night€ 11-15Caravan rental price per week€ 195-495Prices cabin or bungalow per week€ 245-560

Food

Own restaurant/canteenFood-shop within accommodationBreakfastLunchDinnerDistance to supermarket1 kmDistance to restaurants1 km

Facilities

Campfire/barbecue

Open-air swimming pool

Facilities for playing outside

Guided excursions in the surroundings

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Windsurfing

Sailing

Boatrent

Wintersports

Children

Small live stock for children

Playground

Open air children's pool

Special target groups

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)585

Route description

Nearest cityČeský Krumlov (11 km)Nearest villageChvalšiny (1 km)